szerző:
Kurucz Tünde
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az iskola és a fideszes politikus szerint nincsen abban semmi politika, hogy ebben az évben a ballagó diákok és tanáraik mellett ő is felkerült a tablókra.

Idén először a pécsi református gimnázium tablóin, nemcsak a tanulók és a pedagógusok, hanem a fenntartó is szerepel. A pécsi intézmény Fenntartói Igazgatótanácsának elnöke pedig nem más, mint Hoppál Péter fideszes országgyűlési képviselő.- írja a Szabad Pécs. A portál információi szerint több szülő nehezményezte, hogy a politikus is szerepel a végzősök tablóin, de a tanári kart is megosztotta az újítás.

A Szabad Pécs megkereste az iskola igazgatóját, Kádár Pétert is, aki úgy fogalmazott, hogya a tablóra az iskola azt tesz fel, akit fontosnak tart.

Az iskola tiszteli a fenntartót, ezért szerepelteti az iskola tablóján annak vezető képviselőjét. Ez az iskola belügye.

Később Kádár hozzátette:

A demokratikus világban a legtermészetesebb dolog, hogy választott képviselők, közéleti szereplők részt vesznek a társadalmi élet különböző közösségeiben, kórházak, iskolák fenntartói testületeiben. Mint ahogy az is természetes, hogy a választott tisztviselők tiszteletet érdemelnek, ha segítik a közösség jólétét, a közjót.

A lap Hoppál Pétert is megkereste, aki azt mondta, hogy ő nem politikusként szerepel a tablókon, hanem a Fenntartói Igazgatótanács elnökeként. Emellett kitért arra is, hogy a baranyai református egyházmegye egyik célja, hogy jobban kommunikálja, hogy az intézményt ők tartják fent. Egyáltalán nem tartja problémásnak, hogy felkerült a tablóra,  sőt nagyon is megtisztelőnek és logikus lépésnek véli.

Hoppál azt viszont határozottan hangsúlyozta, hogy nincsen köze a közelgő választásakhoz, hogy szerepel a tablón.

Az mindenesetre érdekes, hogy hiába kezdődnek egy héten belül a ballagások, a refisek tablóit a korábbi évekkel ellentétben idén nem lehet megnézni a pécsi belvárosban, legalábbis eddig még nem kerültek ki.