szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A legújabb töréstesztben a legkisebb és a legnagyobb Volvót szabadították egymásnak.

A Volvo biztonsági központjában szakadatlanul folynak az autók biztonságának javítása érdekében megejtett töréstesztek. A svédországi Torslandában található létesítményben legutóbb egy kompakt szabadidő-autót és egy hatalmas SUV-ot eresztettek egymásnak.

A 4,23 méter hosszú legkisebb Volvo, a nemrégiben általunk is alaposan letesztelt EX30 1,8 tonna tömegű, az 5,03 méteres és 7 üléses változatban is kapható Volvo EX90 pedig akár 2,8 tonnát is nyomhat a mérlegen.

A 20 km/h-val guruló EX30-nak oldalról 50 km/h-s sebességgel csapódott neki az EX90.

Volvo EX30 Crash Test vs. Volvo EX90 (Volvo Cars Safety Centre)

Special thanks to Volvo Cars / Safety Centre for the footage. Follow me on Instagram for more: @thom.lov Thanks for watching! Enjoyed the video? Please like and subscribe, thanks! #volvoex30 #volvoex90 #volvo #ex30 #ex90 #crash #crashtest

Mivel két szupermodern, prémium kategóriás autót ütköztettek egymással, nem meglepő, hogy mindkét jármű jól teljesített a teszten. Vélhetően merőben más lenne a helyzet, ha egy régebbi és olcsóbb kisautó ütközne egy hegyomlásnyi méretű ólomnehéz SUV-val.

Nemrégiben az EuroNCAP is felhívta a figyelmet az egyre nehezebb új autók által jelentett veszélyekre.

SUV és pick-up változatban készül az 1014 lóerős és ólomnehéz elektromos Hummer
GMC

Az Európában hivatalosan nem forgalmazott Hummer EV 4,1 tonnás, a mifelénk szintén nem kapható Tesla Cybertruck pedig 3,1 tonnás.

A Magyarországra hamarosan megérkező és általunk is részletesen bemutatandó új elektromos Mercedes G-osztály tömege 3085 kilogramm.

4 motor hajtja a villanyos kockaterepjáró Mercedes G580-at
Mercedes