2024.05.07, Kedd

Hirdetés

Elkészült a főváros közelében az osztrák logisztikai cég óriásprojektje
Fotók: főkép/ Gebrüder Weiss és Erdei Mihály /magyarepitok.hu

Elkészült a főváros közelében az osztrák logisztikai cég óriásprojektje

magyarepitok.hu

2024.04.26. 09:27 - Sándor Csilla

Új, 10 ezer négyzetméteres csarnoképülettel bővült a Gebrüder Weiss Kft. dunaharaszti logisztikai bázisa. A STRABAG Generálépítő Kft. által kivitelezett komplexummal az osztrák szállítmányozó cég központi telephelyének kapacitása 23 ezerről, 32 ezer négyzetméterre nőtt. 

Hirdetés

Ünnepélyes átadták a Gebrüder Weiss osztrák szállítmányozási és logisztikai cég új, 10 milliárd forint értékű logisztikai komplexumát Dunaharasztiban. A 10 ezer négyzetméter területű épületegyüttes kivitelezését a STRABAG Generálépítő Kft.végezte.

A projekt keretében:

  • 3353 négyzetméteres logisztikai és
  • 5942 négyzetméteres átadó raktár,
  • 2192 négyzetméteres irodarészleg, valamint egy
  • 1153 négyzetméteres csarnoképület valósult meg.


A Gebrüder Weiss világszerte 34 országban 180 kirendeltséggel és összesen 950 ezer négyzetméter raktárterülettel rendelkezik. Magyarországon nyolc telephelye működik, ezeknek kapacitása eléri a közel 100 ezer négyzetmétert. A dunaharaszti bázisuk kibővítésével a Gebrüder Weiss központi logisztikai teljesítménye 32 ezer négyzetméterre bővült. 

Fotó: magyarepitok.hu / Erdei Mihály

A logisztikai és a fuvarozási iparág bővülésével számolnak

„Az elmúlt évek recesszióját követően újraéled a konjunktúra. Az ipari termelés, különösen az autó- és az elektronikai iparban tapasztalható növekedés alapján a következő években a fuvarozási és a logisztikai szolgáltatások iránti kereslet bővülésére lehet számítani”, - mondta az átadó ünnepségen Wolfgang Senger-Weiss, a Gebrüder Weiss igazgatótanácsának elnöke. Hozzátéve, Magyarország, központi fekvése miatt Nyugat-Európa, valamint az Adria, a Fekete-tenger és a balkéni régiók közötti áruforgalom fordítókorongja.
 

 

Okos megoldásokkal maximalizálták a tárolókapacitást és minimalizálták a károsanyag-kibocsátást

Thomas Schauer, a cég Közép-és Kelet-Európa regionális vezetője köszöntőjében kiemelte az logisztikai komplexum magasszintű automatizáltságát. Az áruk raktáron belüli tárolása nem polcokon történik, hanem műanyag ládákban, az automatikus tárolórendszert az Autostore fejlesztette ki. Így közlekedőfolyosók nélkül egy alumínium vázrendszer segítségével maximalizálhatták a tárolókapacitást és minimalizálhatták a munkaerő-igényt. A tetőszintről síneken futó robotok továbbítják a tálcát a munkaállomásokhoz, ahol leszedik az árut.
A logisztikai komplexum hatékony működtetését képfeldolgozási és 3D-szkennelési technológiával is megtámogatják.  A rendszer képes a mozgásban lévő targoncákon lévő áruk méretének és súlyának rögzítésére. Ezáltal optimalizálni tudják a járművek és a konténerek kihasználtságát, így csökkentve az üzemanyag-fogyasztást és a szén-dioxid kibocsátást.

 

 

Napelem-park biztosítja a targoncák és az elektromos flotta töltését

 A Gebrüder Weiss Kft. nagyvolumenű technológiai beruházásokkal javítja piaci pozícióit – erről már Varga Bálint ügyvezető beszélt. Kiemelte, hogy az új épületrész tetejére napelem-parkot telepítettek, ami fedezi a telephely nappali fogyasztásának jelentős részét.

A GW az elektromos targoncáit és kisteherautó-parkját is napenergiával tölti. Így Budapest egész területén és Magyarország 50 százalékában szén-dioxid kibocsátás nélkül végzi a házhozszállítási szolgálatásokat.

A Gebrüder Weiss Kft. eddig hat önálló menedzsmenttel rendelkező telephely-hálózatot épített ki Magyarországon. Országosan 450 főt foglalkoztat a cég. A vállalat fejlesztései tovább folytatódnak, 2026-ban Győrben önálló logisztikai létesítményt építenek.

Galéria

Mi épül?DunaharasztiGebrüder Weiss logisztikai komplexumStrabagszállítmányozás és logisztikacsarnoképítésnapenergia

Hírlevél

Hirdetés