eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
köd pára időjárás tavasz ősz faház
Nyitókép: Pixabay

Most megmutatjuk, micsoda fordulat jön itthon az időjárásban

A napsütést gomolyfelhők zavarják, de ezekből csak néhol alakulhat ki záporeső. Melegedés kezdődik, ami a jövő hét elejéig is kitart.

Az időjárási helyzet átalakulóban van: az elmúlt napok csapadékos időjárásért felelő ciklon kelet, északkelet felé távolodik, és egyre inkább a Nyugat-Európa fölött kialakuló ciklonrendszer előoldalára kerülünk, amivel melegebb levegő érkezik a térségünkbe – hangzik el a HungaroMet videós előrejelzésében.

Pénteken napos, gomolyfelhős idő várható. Legfeljebb néhol fordulhat elő kisebb záporeső. A délire, délnyugatira forduló szél az ország nyugati felén élénkül meg, melyhez csak néhol – a Kisalföld és Soprton térségében – társulhatnak erős széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű. A leghidegebb északkeleten lesz, a legmelegebb pedig a Dél-Alföldön.

Szombaton tovább melegszik a levegő, talaj menti fagyok azonban még előfordulhatnak. A délután folyamán pedig az erőteljes gomolyfelhő-képződésből néhol zápor, esetleg zivatar is kialakulhat. Vasárnap és hétfőn viszont nem valószínű már csapadék, túlnyomóan derült időre van kilátás. Megszűnnek a talaj menti fagyok, hétfőn pedig az ország túlnyomó részén 25 fok fölött alakulnak majd a csúcshőmérsékletek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Lemaradtál az Nvidiáról? Sokan erre a lehetőségre vártak az elmúlt hónapokban!

Lemaradtál az Nvidiáról? Sokan erre a lehetőségre vártak az elmúlt hónapokban!

Az elmúlt időszakban a nemzetközi hangulat romlása mellett különösen szembetűnő volt az Ai-papírok esése, amit az AMD és a Supermicro gyorsjelentése csak tovább súlyosbított. A grafikonokat megnézve azonban megfigyelhetőek már fordulós jelek a szektor nagyágyúinál, éppen ezért megnéztük, hogy érdemes lehet-e a mostani szinteken már beszállni az elmúlt egy év nagy nyerteseibe.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×