Ennyi volt? A Blizzard beütötte az első szöget a BlizzCon koporsójába

Ennyi volt? A Blizzard beütötte az első szöget a BlizzCon koporsójába

Váratlan bejelentést tett a Blizzard: 2024-ben nem fogják megtartani az éves rendezvényüket, a BlizzCont.

Alig telt el két óra, mióta arról írtunk, hogy a tavalyi BlizzConon bejelentett World of Warcraft kiegészítőben – a The War Withinben – elrejtett a Blizzard egy érdekes új fajt is, amiről valamiért egészen eddig nem beszéltek. Erre fel a legendás kiadó rögtön elő is állt egy igen kellemetlen hírrel, hogy elfeledtessék velünk a Harronir szót. 2024-ben ugyanis nem fogják megtartani az éves rendezvényüket, a BlizzCont, amelynek számtalan legendás pillanatot köszönhettünk.

Mint a közleményükben is írták:

„Az elmúlt évet követően, alapos gondolkodás után úgy döntöttünk a Blizzardnál, hogy nem tartjuk meg 2024-ben a BlizzCont. Ez nem volt könnyű döntés, mivel a BlizzCon egy nagyon különleges esemény mindannyiunk számára, és tudjuk, hogy sokan vártátok ti is. Az idei évben más megközelítést alkalmazunk, a múltban is kipróbáltunk különböző formátumokat, de higyjétek el, mi is izgatottan várjuk, hogy visszahozhassuk a BlizzCont a következő években.”

Ezeket olvastad már?

A közlemény alapján a Blizzard terve az, hogy a jövőben ismét tartson BlizzCont, bár az képlékeny, hogy 2025-ben vagy annál is távolabb van még a következő anaheimi esemény. A bizonytalanságot sugalló mondatok már biztosan ismerősek lehetnek azoknak, akik végignézték az E3 haláltusáját. Az amerikai rendezvény szervezői először a koronavírus-járvány alatt tartottak szünetet, majd éveken át ígérgették a nagy visszatérést, míg végül be nem dobták a törölközőt. Reméljük, hogy nem ilyen sors vár a BlizzConra is.

A Blizzard közleményében később előkerül, hogy a BlizzCon helyett idén például olyan rendezvényekre fókuszálnak majd, mint a kölni Gamescom. Ami ha másért nem is, azért mindenképp jó hír, hogy nemrég annak is a halálhírét keltették a Nintendo meglepő távolmaradása miatt. A 2024-es BlizzCon eltörlése valószínűleg annak tudható be, hogy a Microsoft felvásárolta tavaly a céget, és azóta is igyekszik harmonizálni annak működését az Xbox részleggel. De miután az okokba egyáltalán nem mentek bele most, sajnos csak spekulálni tudunk azzal kapcsolatban, hogy tényleg valós törekvés van annak érdekében, hogy visszahozzák az eseményt, vagy csak tompítani akarják a hír okozta fájdalmat.

Kövess Minket!



Gamer szótár