Majálissal köszöntik az éledő Gemencet Pörbölyön

Forrás: MTI

 2024. április 25. 18:11

Kirándulások, kiállítások, szórakoztató programok várják a közönséget május 1-jén a Pörbölyi Ökoturisztikai Központ idegenforgalmi szezonnyitó rendezvényén.

Az Éledő Gemenc elnevezésű programon először közlekedik a Rezét gőzössel nosztalgiavonat az erdei vasúton, ahol május 1-től a nyári menetrend szerint járnak a vonatok. Az érdeklődők lovas fogattal is tehetnek egyórás kirándulást az ártéri erdőben – írta közleményében a Gemenc Zrt.

A Gemenc kincsei című kiállításon új tablót helyeznek el, amely Beöthy-Zsigmond László (1894-1994) huszár ezredes és Wartho nevű kutyája történetét mutatja be, amely mögött felsejlik a múlt század viharos történelme is. A tabló leleplezésekor édesapja emlékét Beöthy Mária, a történelmi korszakot Topor István hadtörténész idézi fel.

A szezonnyitó rendezvény egyik kiemelt programja a kisvasutazás

Fotó: Ökoturisztikai Központ Gemenc / Facebook

A Frigyes főherceg pavilonjában rendezett állandó kiállítás a gímszarvasok életéről, szokásairól, vadászatukról nyújt áttekintést, óránkénti tárlatvezetéssel. Hosszú szünet után újra látogatható lesz az erdei vasúttal megközelíthető, nagyrezéti méhészeti gyűjtemény, ahol az üvegfalú kaptárakban élő méhcsaládokat láthatnak az érdeklődők, és nyitva lesz a vasúttörténeti kiállítás is.

A szezonnyitón bemutatót tart Lóki György solymász is, és készségfejlesztő fajátékokkal, kézműves foglalkozásokkal is várják a gyerekeket.