eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Nyitókép: Unsplash

Közel 40 méterrel szárnyalta túl a síugrás világcsúcsát az olimpiai bajnok

Kobajasi Rjójú síugró 291 méteres repülésével nem hivatalos világrekordot állított fel, mivel a Nemzetközi Síszövetség nem ismeri el az új csúcsot.

Az izlandi Hlidarfjall síközpontban szerdán hajtotta végre 291 méteres repülését a japán olimpiai bajnok. Ennél messzebbre még senki nem jutott el, ugyanakkor a Nemzetközi Síszövetség (FIS) a feltételei teljesítése híján nem ismerte el hivatalos világrekordnak - írja az Origo Sport.

Az eseményre a Red Bull energiaital-gyártó egy kampánya során került sor. Kobajasi Rjójú többször is túlszárnyalta az osztrák Stefan Kraft 253,5 méteres, hivatalos világcsúcsát.

Az olimpiai bajnok, kétszeres összetett világkupa-győztes, háromszoros négysáncverseny-győztes Kobajasi Rjójú

eredetileg a 300 métert célozta meg, de így is nagyon elégedetten értékelt a hatalmas, nagyjából 10 másodpercig tartó repülése után.

Kobajasi Rjojú a rekordkísérlet teljesítése után boldogan pózolt, ám a FIS hangsúlyozta, hogy nem hitelesíti a csúcsot - részben mert egy speciális, erre a célra épült rámpáról nekirugaszkodva teljesítették -, amelyet így továbbra is az összetett világkupa címvédője, Stefan Kraft tart.

A 291 méteres ugrást egy drón is végigkísérte, így igen látványos felvétel készült róla:

A 27 éves síugró úgy nyilatkozott: "Nehéz szavakba önteni ezt az érzést. Egy álmom vált valóra. Ez a tapasztalat fel fogja lendíteni a karrieremet, erőt fogok meríteni belőle a jövőben. Tavaly szeptemberben, amikor először jártam ezen a helyen, csak egy sziklát láttam, és akkor még nehéz volt elképzelni ezt a hóval borított helyet, de tudtam, hogy ennek a helynek tökéletes természetes lejtője van. Nem is kívánhattam volna jobb sáncot, ez hihetetlen élmény volt. Ugyanakkor tudom, hogy a 300 méter volt az eredeti célom, úgyhogy szívesen megméretem magam majd újra."

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×