szerző:
Gál Luca
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az alkalmazás segítségével felkészülhetnek a kisgyermekes szülők egy baleset vagy betegség esetén felmerülő teendőkre.

A Szent Márton Gyermekmentő Alapítvány az MFB támogatásával elindította a gyerekekkel kapcsolatos vészhelyzetekre felkészítő mobilalkalmazását – írja a gyermekrohamkocsi.hu.

A „Mentő Márton” ingyenes elsősegély oktató telefonos applikációt kifejezetten a szülőknek tervezték, hogy játékos, szórakoztató módon tanítsa meg őket a gyerekeket érintő egészségügyi vészhelyzetek esetén elvégzendő teendőkre. A szöveges tartalmak mellett videókkal és interaktív feladatokkal is igyekszik átadni a szükséges ismereteket.

Az iOS-en és Android-on is elérhető alkalmazás az alapítvány által 2022-ben megjelent könyve alapján készült. A Gyermekmentő kézikönyv szülőknek – Amíg a gyermekrohamkocsi megérkezik című oktatókönyv 42 fejezetben mutatja be a legfontosabb sürgősségi kórképeket és a gyermek-elsősegélynyújtási ismereteket.

Az életmentő beavatkozások mellett olyan témák is belekerültek a könyvbe, amelyek a tapasztalatok szerint a legtöbb nehézséget és frusztrációt okozza a szülőknek.

Az alapítvány célja ezzel, hogy „minden lehetséges életveszélyes szituációban egyértelmű útmutatást adjunk arra vonatkozóan, hogy mit kell, mit lehet és hogy mit tilos tenni addig, míg a segítség a helyszínre nem ér.”