"Nem megyünk sehova" - A TikTok komoly jogi harcra készül, miután vészesen közel került ahhoz, hogy betiltsák az Egyesült Államokban

Nincs még vége a történetnek

"Nem megyünk sehova" - A TikTok komoly jogi harcra készül, miután vészesen közel került ahhoz, hogy betiltsák az Egyesült Államokban

Az Egyesült Államok Kongresszusa megszavazta, hogy ha nem sikerül időben a kínai ByteDance helyett más tulajdonost találni a TikTok számára, akkor blokkolhatják a platformot az egész országban. A súlyos döntés egy olyan törvénytervezet részét képezi, amelynek az a célja, hogy megakadályozza a külföldi "ellenfél" által irányított applikációk terjesztését, ebbe pedig beletartozik a Kínához köthető közösségi oldal is.

Nem hagyta sokáig szó nélkül a döntést a TikTok sem, a hivatalos X-oldalán alkotmányellenesnek nevezte a platform tervezett betiltását, ami szerintük hétmillió vállalkozást verne szét és 170 millió amerikai lakost hallgattatna el, ezért továbbra is küzdeni fognak ellene. Továbbá a TikTok hozzátette, hogy dollármilliárdokat öltek bele abba, hogy biztonságban tartsák az USA-hoz köthető adatokat, illetve abba is, hogy a platform befolyástól és manipulációtól mentes maradhasson.

A TikTok vezetője, Shou Zi Chew stílusosan a saját közösségi felületén tette hozzá a magáét a témához, elmondása szerint az USA jogalkotói nem Kínáról szeretnék leválasztani a platformot, hanem egész egyszerűen be akarják tiltani az egészet, amivel nemcsak az üzemeltető járna rosszul, hanem az említett 170 millió amerikai felhasználó is, akik itt találtak rá a saját közösségükre.

"Legyetek nyugodtak, nem megyünk sehova. Magabiztosak vagyunk, és továbbra is harcolni fogunk a jogaitokért a bíróságokon."

- jelentette ki Shou, aki úgy véli, hogy a tiltás roppant ironikus annak fényében, hogy a TikTok ugyanazokat az értékeket képviseli, mint a szabadság fáklyájának tekintett Egyesült Államok.

@tiktok

Response to TikTok Ban Bill

♬ original sound - TikTok

További cikkek a témában
Kommentek