szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az At the Sea forgatását júniusban kezdik Bostonban.

Amy Adams lesz a főszereplője Mundruczó Kornél és Wéber Kata új filmjének – írja a Deadline.

Az At the Sea, vagyis A tengernél című családi drámát júniusban kezdik forgatni Bostonban. A szinopszis szerint a film egy Laura nevű nő életét követi nyomon, aki hosszú rehabilitáció után visszatér a családjához a tengerparti nyaralójukba, és újra meg kell tanulnia alkalmazkodni és szembenézni.

A Mundruczó–Wéber alkotópáros olyan, nemzetközi szinten is elismert filmeket jegyez, mint a Pieces of a Woman, a Jupiter holdja és a Fehér Isten. Közös cégük, a Proton Cinema támogatásával készült Reisz Gábor Velencében díjazott filmje, a Magyarázat mindenre.

A hatszoros Oscar-jelölt Adams legutóbbi munkája a Klara és a Nap című film volt az Oscar-díjas Taika Waititi rendezővel, Kazuo Ishiguro regénye nyomán. Játszott az Amerikai botrányban és az Érkezésben is.

Mundruczó és Wéber nemcsak a munkában, hanem a magánéletben is egy pár, jelenleg Berlinben élnek. A rendezővel tavaly ősszel készítettünk interjút:

Mundruczó Kornél: “Nem szeretek a kormány kottájából ellenzéki lenni”

20 éve az ország egyik legsikeresebb fiatalja volt Mundruczó Kornél rendező, színész, aki jelenleg Berlinben él feleségével, Wéber Katával. A nemzetközi fesztiválokon sikert sikerre halmoz, azt viszont már régen feladta, hogy a Nemzeti Filmintézetnél pályázzon. Nehezen, de talál más finanszírozót, ettől függetlenül hiányzik neki, hogy Magyarországon csináljon rendszeresen filmet és színházat.

Az új film az AR Content, Paul J. Diaz és a Hammerstone Studios finanszírozásában készül.