Néhány hét van már csak hátra és kezdetét veszi a 2024-es tavaszi TippmixPro CS2 Masters! Persze a selejtezők már lementek és egy fantasztikus média napon is túl vagyunk már a csapatokkal (innen is hali mindenkinek, aki részt vett a média napon) de májusban már az a csoportkör veszi majd kezdetét, sőt, a hónap végén kerül megrendezésre a LAN-döntő is. És ha már LAN-döntő (dobpergést kérek), a korábban tervezett 1 napos LAN helyett 2 napos végjátékkal érkezik majd a verseny. Aki esetleg lemaradt volna a verseny legfontosabb részleteiről, most újra összefoglaljuk mit is kell tudni a 2024-es tavaszi TippmixPro CS2 Mastersről.

Selejtezők

Az idei selejtezőknek már vége, de fontosnak tartjuk kiemelni, hogy idén picit változott a kvalik rendszere. Ezúttal csak két csapat kapott meghívást, a többieknek kvalizniuk kellett, ráadásul nem tartottunk bizonyos szempontokból felesleges zárt selejtezőt. Akik elindultak a kvalikon, azok azonnal a csoportkörbe juthattak tovább. Ebben a szezonban két csapat kapott meghívást, hatan pedig a selejtezőkből érkeztek.

6628e34625c046628e34625bb8-tippmixpro-cs2-masters-ket-napos-lan-nal-zarul-majd-a-tavaszi-verseny-masolata.jpg

Csoportkör

A mezőnyt két darab, egyenként négy fős csoportja osztjuk, akik egy-egy hétvégén játszanak majd a rájátszásért. A csoportok menetrendjét, lebonyolítási rendszerét és beosztását is megtaláljátok a verseny Twitterén.

Rájátszás és döntő

A csapatok elsődleges célja a csoportkörön belüli top 2 elérése, úgy juthatnak tovább a rájátszásba. Ott már csak a tavaszi mezőny négy legjobb alakulata küzd majd az összdíjazás egyes szeleteiért. Eredetileg csak a döntőt, az utolsó napot tettük LAN-ra, de végül úgy adódott, hogy a rájátszás mindkét napját LAN-on tartjuk majd. A helyszínt egyelőre nem árulhatjuk el, de érdemes más most felkészülni, mert a 2024-es tavaszi TMP CS2 Masters egy 2 napos LAN-nal ér majd véget, május 25-én és 26-án!

Díjazás

A 2 millió forintos összdíjazás felosztása:

  • 1. helyezett: 750 ezer forint
  • 2. helyezett: 450 ezer forint
  • 3. helyezett: 275 ezer forint
  • 4. helyezett: 175 ezer forint
  • 5-6. helyezett: csapatonként 100 ezer forint
  • 7-8. helyezett: csapatonként 75 ezer forint

Ami pedig még a pénznyereménytől is fontosabb, hogy a tavaszi bajnoknak már biztosan esélye lesz bejutni akár az ESL Pro League-ba is. A tavalyi bajnok, a PERA összehozta, ők az éppen zajló EPL 19. szezonjában is szerepelnek majd, míg a tavaszi TMP-bajnok az őszi 20. szezon mezőnyébe juthat be.

Ahogy azt már megszokhattátok, idén is a twitch.tv/esport1tv csatorna ad otthont a versenynek. Élőben követhetitek a mérkőzéseket, találkozunk május 11-én!