szerző:
Székács Linda
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Új szerepben folytatná a vizsgabotrány miatt híressé vált korábbi egyetemi docens, mert nem emlékszik rá, hogy valaha is találkozott volna a választókerülete képviselőjével.

Nem emlékszik rá, hogy 2008 óta egyszer is találkozott volna Újlipótváros képviselőjével, ezért független jelöltként indul az önkormányzati választásokon Ádám Zoltán, a Budapesti Corvinus Egyetemről kirúgott egyetemi tanár.

"Hosszas gondolkodás után arra jutottam, hogy helyben is itt az ideje a változásnak: kapjon ellenzéki kihívót a választókerület 22 éve hivatalban lévő képviselője, akivel nem emlékszem, hogy egyszer is találkoztam volna 2008 óta, amióta a választókerületben lakunk" - írja Ádám a Facebookon.

A képviselőjelölt neve onnan lehet ismerős, hogy ő volt az az egyetemi docens, aki tavaly februárban az egyetem szakszervezeti tagjainak egy zárt csoportjában arról írt, hogy a Közgazdasági Intézet egyik hallgatóját a többiektől fizikailag elkülönítve, egy kifejezetten neki készített vizsgafeladatsor alapján vizsgáztatták. Erre azt követően került sor, hogy az említett hallgató családja nyomást gyakorolt az egyetem vezetőségére azzal, hogy "érdemi Mol-részvényekkel" rendelkeznek.

A docens etikai vizsgálatot kezdeményezett, melynek során az egyetem akkori rektorát, Takáts Elődöt, és a Corvinus két másik vezetőjét is elmarasztalták. Ennek ellenére távoznia éppen az etikátlanságot jelző docensnek kellett, mert mert "nem működött együtt" egy az egyetem által az etikai eljárásokkal összefüggésben indított eljárás során. Továbbá nem küldött át bizonyos emaileket és "nem megfelelő hangnemet használt' egyes vezetőkkel szemben, valamint megpróbálta lejáratni az egyetem vezetését az egyetemi nyilvánosság előtt.