Előadás Nicolas Mahler képregényrajzoló a Goethe-Institutban

Komplett Kafka © Manfred Werner Tsui

2024.04.26., p.

14:00

Goethe-Institut

Április 26-án Nicolas Mahler, képregényrajzoló és illusztrátor látogat Budapestre , hogy előadást tartson Komplett Kafka című kiállításán, amely most megjelent Kafka képregény biográfiájából készültek.

Az előadás német nyelvű lesz magyar tolmácsolással.

KOMPLETT KAFKA - EGY KÉPREGÉNYES ÉLETRAJZ
100 éve halt meg az egyik leghíresebb német nyelvű író, Franz Kafka, akinek a neve csak halála után vált nemzetközileg ismertté. Művei, mint például A metamorfózis, A per és A kastély, azóta a nemzetközi kulturális kánon részét képezik.  

Franz Kafka nemcsak prózát írt, hanem szenvedélyesen szeretett rajzolni is. Karakterei az évforduló alkalmából Nicolas Mahler képregényes életrajzban kelnek életre. 


NICOLAS MAHLER  
Nicolas Mahler 1969-ben született, Bécsben él és dolgozik képregényrajzolóként és illusztrátorként. Képregényei és karikatúrái olyan jelentős újságokban és magazinokban jelennek meg, mint a Die Zeit, az NZZ am Sonntag, a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung és a Titanic. Kiterjedt munkásságáért számos díjat kapott, többek között 2010-ben a "Legjobb német nyelvű képregényrajzoló" Max und Moritz-díját, 2015-ben a Literaturhäuser-díjat, 2019-ben pedig a Sondermann-díjat. Mahler a bécsi Költészeti Iskola művészeti vezetője.  

vissza