Egy amerikai cég piacra dobta a lángszóróval felszerelt Thermonator robotkutyát - videó

|

Bár úgy hangzik, mintha egy Arany Málna díjra jelölt film főhőséről lenne szó, a Throwflame négylábú robotja valóban lángszóróval van felszerelve.

Szinte bármelyik amerikai, akinek van körülbelül 10 000 dollárja, mostantól egy olyan robotkutyát tarthat otthon, amelynek a hátára lángszórót szereltek - jelentette be az ohiói székhelyű Throwflame cég.

A "Thermonator" névre keresztelt négylábú lény valójában egy drón, amelyet egy first-person-view (FPV) interfészen keresztül irányítanak, és amelynek akkumulátora akár egy órát is kibír. ARC lángszórójának hatótávolsága 10 méter a vállalat által közzétett specifikációk szerint.

"A Thermonator a világ első lángszóróval hadonászó robotkutyája" - áll a cég keddi sajtóközleményében, amely szerint megkezdődött a megrendelések felvétele.

A Thermonator a jelek szerint a Unitree Go1 alvázon alapul, amely a Boston Dynamics híres "Spot" robotkutyájának kisebb és könnyebb változata. A Throwflame a kiskereskedelmi árát 9 420 dollárban tüntette fel, ingyenes szállítással bármelyik amerikai államba.

A cég szerint a lángszórók "szövetségi szinten nem szabályozottak, és az érintett felügyelő hatóság még csak nem is tekintik lőfegyvernek (ironikus)". Mindössze két államban vannak korlátozások a lángszórókra vonatkozóan; Kaliforniában engedélyhez kötöttek, míg Maryland teljesen betiltotta őket. A vásárló felelőssége, hogy betartja-e a helyi törvényeket, közölte a Throwflame.

A clevelandi, ohiói székhelyű cég "az USA legrégebbi lángszóró gyártójaként" hirdeti magát, és azt állítja, hogy termékeit "büszkén állítják elő a katonai veteránok".

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.