szerző:
Székács Linda
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Elérhető az E-felvételi dokumentumpótlás funkciója, így mostantól akár olyan dokumentumokat is feltölthettek, amiket az egyetemi jelentkezés után szereztetek. Bizonyos dokumentumokat ugyanakkor nem kell feltölteni. Mutatjuk, miket.

"Újabb ügyintézési funkció vált elérhetővé: a szeptemberben induló képzésekre jelentkezők mostantól feltölthetik a jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen vagy többletpontokat igazoló dokumentumaikat" - adta hírül néhány napja a felvi.hu.

A jelentkezők az E-felvételi Dokumentumok menüpontjában tudnak új dokumentumokat feltölteni, illetve itt láthatók a már feltöltött dokumentumok is.

Többletpontot érhetnek többek között a sport- és versenyeredmények illetve a nyelvvizsga-bizonyítványok, az esélyegyenlőség; például tartós betegség, vagy ha valaki gyereket nevel. De mivel az egyetemek maguk rendelkezhetnek a többletpontok rendszeréről, így járhat például pont azért is, a valaki egy adott intézményben szerzett érettségit, ha van már valamilyen képesítése, például szakmája, vagy ha részt vett az egyetem nyílt napján, érettségi felkészítőjén.

Intézményi pontok számítása 2024

Közhiteles nyilvántartásokból származó eredményeket ugyanakkor nem kell dokumentummal igazolni. A felvi.hu szerint tehát nem kell feltölteni a(z):

  • 2006. január 1. után szerzett érettségi bizonyítványt vagy tanúsítványt,
  • 2006. február 1. után szerzett felsőfokú oklevelet,
  • 2013. január 1. után a felsőoktatási szakképzésben szerzett oklevelet, és a
  • 2003. január 1. után Magyarországon, államilag elismert nyelvvizsgaközpontban szerzett nyelvvizsga-bizonyítványt.
Az ügyintézési időszak egyébként 2024. július 10-ig tart; eddig lehet dokumentumokat feltölteni, adatokat módosítani, és egyszeri alkalommal akár a jelentkezés sorrendjén is változtatni. A ponthatárok várhatóan július 24-én érkeznek.