eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Bemutatják a GIGA 001-es rendszámú Tesla-autót a Tesla Motors amerikai elektromosjármű-gyártó Gigafactory nevű gyárának megnyitóján a Berlin szomszédságában fekvő Grünheidében 2022. március 22-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Action Press pool/Christian Marquardt

Jönnek az olcsó Teslák, kilőtt a részvény

Jelentősen emelte a mélyponton lévő Tesla-részvények árát egy vállalati hír.

A portfolio.hu ír arról, hogy a gondban lévő Tesla részvényárfolyama, amely az idei évben több mint 40 százalékot zuhant, 13 százalékot emelkedett egy gyorsjelentést követően.

Ebben ugyanis az szerepel, hogy a költségtakarékossági intézkedések mellett a közeljövőben új, olcsóbb járműveket. dobnak a piacra.

Mindenesetre az eddig végrehajtott árcsökkentést tükrözi, hogy

az egy leszállított járműre jutó átlagos bevétel a negyedévben közel 5 százalékkal, járművenként 44 926 dollárra csökkent az egy évvel korábbihoz képest.

Most az áll a negyedéves jelentésben, hogy a cég újfent visszavágta a járműveinek árát a főbb piacokon, például az Egyesült Államokban, Kínában és Európában. Elon Musk pedig azt mondta hogy "a második negyedév sokkal jobb lesz”.

Ezek a jövőbeli tervekkel kapcsolatos hírek, valamint az új modellekhez kapcsolódó bejelentés azonban megmozgatta a befektetők fantáziáját. Az Tesla árfolyama a keddi piaczárás után 13,3 százalékot ralizott, így a mai kereskedést 164 dollár közelében indíthatja az árfolyam.

Címlapról ajánljuk

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×