szerző:
Tornyos Kata
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A szülők 87 százaléka támogatta a fenntartóváltást. Az egyházi oktatást az első osztálytól, felmenő rendszerben valósítják majd meg.

A Magyarországi Evangélikus Egyházhoz kerül át a Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola tagiskolája – olvasható a Sonline-on. Még várnak a hivatalos papírra, de a csütörtöki képviselő-testületi ülésen már bejelentették a fenntartóváltást.

Az egyház vállalta, hogy a Berzsenyi Dániel Tagiskolát a körzetével együtt veszi át szeptembertől. Ez azt jelenti, hogy a hátrányos helyzetű fiatalok és a jobb körülmények között élők is járhatnak az intézménybe. "Minden érintett fél egyetért azzal, hogy a Berzsenyi-iskola az evangélikus egyház fenntartásába kerüljön a következő tanévtől" – mondta a lapnak a Kodály Zoltán Központi Általános Iskola főigazgatója.

Azt is elárulta, hogy az alkalmazottaknak nyilatkozniuk kell arról, hogy állami vagy egyházi fenntartásban szeretnének-e dolgozni szeptembertől. Ha egy szülő úgy dönt, hogy nem szeretné egyházi iskolába járatni gyermekét, akkor választhatja majd a Kodályhoz tartozó valamelyik másik intézményt is.