eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Nyitókép: Forrás: Unsplash

Férfiválogatott - Tökéletes főpróba a hoki-vb előtt az olaszok vendégeként

A magyar férfi jégkorong-válogatott 6-5-re legyőzte a házigazda olasz csapatot Meranóban a vasárnap kezdődő bolzanói divízió I/A-világbajnokságra készülő együttesek barátságos mérkőzésén kedden.

A két csapat az utolsó felkészülési összecsapását vívta a vasárnap kezdődő vb előtt.

Don MacAdam szövetségi kapitány együttese álomszerűen kezdett, a 45. másodpercben Papp Kristóf, 1:20 perc elteltével pedig Szabó Bence is beköszönt. Csak hogy gyorsan szépítettek a hazaiak egy szerencsétlen megpattanóból, majd alig telt el öt perc, a kapus Bálizs Bence a kipattanóra nem tudott rátenyerelni, így 2-2 lett az állás. A szünet előtti hajrában kimaradt egy ötperces emberelőny, ám azonos létszámban Papp szépen lőtt a léc alá.

A második játékrész is jól kezdődött, előbb Hári János szólóból volt eredményes, majd egy kontra alatti késletetett kiállításnál Nagy Krisztián is kicselezte az olasz kapust, így már 5-2 lett. Sorra jöttek a büntetések, de sikerült túlélni a nehéz időszakot, majd egy szép háromszögelés végén Galló Vilmos növelte a különbséget. Hamarosan egy távoli lövéssel közelebb férkőztek az olaszok, akik 9.9 másodperccel a szünet előtt büntetőt hibáztak Mihály Ákos rossz megmozdulását követően.

A záró harmadra Bálizst Horváth Dominik váltotta a kapuban. Közel nyolc perccel a vége előtt az olaszok emberelőnye alatt már majdnem sikerült felszabadítani, ez elmaradt, ebből pedig nem hibáztak a házigazdák. Gyorsan kaptak még egy fórt, és ezt is gólra váltották. Így maradt izgalom az utolsó hat percre is. A végén lehozták kapusukat a hazaiak, de maradt a 6-5-ös magyar előny.

A divízió I/A-tornán a magyar együttes az első fordulóban a japán, jövő kedden a dél-koreai, majd szerdán a román, pénteken a házigazda olasz, szombaton pedig a szlovén válogatottal találkozik. Bolzanóból az első két helyezett jut fel, és játszhat majd jövőre a Stockholmban, illetve a dániai Herningben rendezendő elitben, míg az utolsó kiesik a divízió I/B-be.

Eredmény:

Olaszország-Magyarország 5-6 (2-3, 1-3, 2-0)

a magyar csapat gólszerzői: Papp (1., 19.), Szabó (2.), Hári (22.), Nagy (23.) Galló (36.)

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×