Ki az a Cassandra Nova, aki lezúzza Wolverine-t az új Deadpool trailerben?

Ki az a Cassandra Nova, aki lezúzza Wolverine-t az új Deadpool trailerben?

Ledobod a hajad, ha megtudod kicsoda a Deadpool és Wolverine főgonosza.

Végre közzétette a Marvel a várva várt Deadpool és Wolverine első igazán ütős és hosszabbra tervezett előzetesét, amelyben Ryan Reynolds és Hugh Jackman kénytelen összefogni – persze nem megy ez ilyen könnyen –, hogy megmentsék a világukat. Ezzel a filmmel Deadpool hivatalosan is bemutatkozik a Marvel Moziverzumban. De nem Deadpool az egyetlen, aki debütál az MCU-ban. Ahogy a trailerből kiderül, feltűnik a színen egy új gonosztevő, Cassandra Nova is, akit A holló rebootban játszó Emma Corrin alakít, és valószínűleg koránt sem lesz egy könnyű ellenfél.

Ki az a Cassandra Nova és hogyan illik bele az MCU-ba?

Ha egyszerűen szeretnénk megválaszolni ezt a kérdést, akkor ő nem más, mint X professzor gonosz ikertestvére.

Ha egy kicsit bővebben, akkor íme a története: Nova X professzor halva született ikertestvére. Miután a professzor ráeszmélt gonosz mivoltára, megölte őt az anyaméhben. De mivel ugyanolyan pszichikai képességekkel rendelkezett, mint a bátyja, a tudata megmaradt. Több évtizedes próbálkozás után sikerült saját fizikai alakot öltenie – szinte ugyanolyan kopasz és öreg (bár a filmben a fiatal énjét látjuk majd), mint Charles, csak éppenséggel egy nő. Nem titkolt célja volt, hogy elpusztítsa X professzort és munkásságát.

Cassandra Nova az E is for Extinction 1. és 2. részében debütált, Grant Morrison és Frank Quitely New X-Men című sorozatának első két számában. A Vad Őrszemek seregének segítségével egyetlen nap alatt 16 millió mutánst mészárolt le. Ez a két dolog – Nova, mint gonosz X professzor és a genoshai népirtása – az, ami miatt idén tavasszal mindenki róla beszél.

Az animációs filmek világában a Disney Plus '97-es X-Menje egy egész epizódot készített a genoshai incidensről, de akkor még nem fedték fel, hogy ki áll mögötte. Nincs garancia arra, hogy Cassandra Nova felbukkan (egyelőre a jelek még mindig Mister Sinisterre utalnak) a szériában, de kétségtelen, hogy a '97-es sorozat mögött álló emberek tudták, hogy a neve szóba fog kerülni. Bár az eredeti X-Men animációs sorozat készítésekor még nem is létezett, az epizód egy elkerülhetetlen utalás volt Nova képregénybeli megjelenésére.

A Deadpool és Wolverine-ban úgy tűnik, hogy Nova főhadiszállása épp az a Void lehet, ahová az Idővariációs Hatóság begyűjti a nemkívánatos személyeket. Azonban az itt lakók nem öregszenek, mivel az üresség az idő vége. Ez potenciálisan kapcsolódik Rozsomák ezen változatához, aki "az egész világát cserbenhagyta", à la Old Man Logan.

Bár nem tudjuk pontosan, hogyan illeszkedik az MCU idővonalába, vagy mi a terve, de az biztos, hogy üde színfoltja lesz Nova a Deadpool és Wolverine filmnek, amely júliusban debütál a mozikban.

Kövess Minket!



Gamer szótár