eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
vívás
Nyitókép: David Madison/Getty Images

Olimpia - Kemény döntés az oroszok és fehéroroszok kárára

Nem neveztek orosz és fehérorosz versenyzőt a vívók pénteken kezdődő olimpiai kvalifikációs zónaversenyére, ami azt jelenti, hogy egyik ország sem indíthat versenyzőt a párizsi játékokon. Női kardban már biztosan nem lesz címvédés.

A két ország képviselői tavaly tavasszal kaptak engedélyt, hogy visszatérjenek a nemzetközi viadalokra, ám azzal a megkötéssel, hogy csak semleges színekben versenyezhetnek, és csak azok, akik nem fegyveres erőkhöz tartozó klubok tagjai, illetve nem támogatják nyíltan Oroszország Ukrajna elleni háborúját.

Az elmúlt egy évben a szigorú feltételek miatt a legjobb orosz vívók - köztük például az Orosz Olimpiai Bizottság elnökének, Sztanyiszlav Pozdnyakovnak a lánya, Szofija Pozdnyakova, aki a női kard ötkarikás címvédője - nem léptek pástra az olimpiai kvalifikációs sorozat versenyein, a többi vívó közül pedig senki sem végzett a világranglistán olimpiai kvótás helyen. Így az oroszoknak és hozzájuk hasonlóan a fehéroroszoknak is az utolsó esélye az e heti zónaviadal lett volna, ám Giorgio Scarso, az európai sportági szövetség elnöke kedden bejelentette, hogy nem érkezett nevezés a két országból.

A luxemburgi Differdange-ban sorra kerülő viadalon mind a hat versenyszámban a győztes szerez indulási jogot a játékokra.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×