szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A hét végére rendeződhet teljesen a helyzet.

A Vinted többnapos akciót hirdetett, ingyenes volt a szállítás a megrendelt használt cikkekre, ennek pedig nem várt következményei lettek.

„Az elmúlt napokban szokatlanul magas, szökőárszerű terhelés érte a Foxpost rendszerét, ami egy független e-kereskedelmi piactér által meghirdetett, rövid időtartamú ingyenes csomagküldési akció következménye” válaszolt a cég a Telex megkeresésére.

Olvasóik arra panaszkodtak, hogy napok óta nem tudnak csomagot feladni, vagy nagyon nehezen találnak csak üres rekeszt az automatákban, illetve a cég webes felülete sem megbízható.

Válságreakció vagy új életforma az új gazdasági modell, a megosztás?

Néhány hónap alatt 75 milliós fogyasztói táborával a magyar piacra is berobbant egy litván online platform a használt ruhák adásvételére. A jelenség nem független a gazdasági válságtól, de azt is jelzi, hogy változóban van az emberek viszonya a tulajdonhoz, és egyre többen vevők a közösségi élményre.

A Foxpost hozzátette, a terhelés csökkentésén folyamatosan dolgoznak, ezért hosszabbították meg a futárok munkaidejét. Mindeközben felvették a kapcsolatot a Vinteddel is, akik törölték az ötnapos ingyenes szállítási limitet a Foxpost-rendeléseknél, miután értesültek a csomagküldési problémákról.

A csomagküldő cég szerint egy-két napon belül kezelhető mértékűre csökken az automatáik telítettsége, a hét végére pedig normalizálódhat a helyzet.