2024.05.10, Péntek

Hirdetés

Tízemeletes irodaházat avatott fel a Bosch Erdélyben
Fotók: Bosch Romania

Tízemeletes irodaházat avatott fel a Bosch Erdélyben

mti

2024.04.23. 16:30 - Szabó Ákos

Két év alatt építették fel a hatalmas épületet, mely a német vállalat kolozsvári mérnöki központját bővíti.

Hirdetés

A Bosch átadta kolozsvári mérnöki központjának második irodaépületét, amely 21 millió euró (mintegy 8,27 milliárd forint) beruházással, két év alatt készült el - írja az economedia.ro. A tízemeletes, 10 ezer négyzetméteres irodaház építéséhez a bukaresti kormány 5,4 millió euró állami támogatást nyújtott.

A Bosch kolozsvári mérnöki központjának az építése 2017-ben kezdődött, a teljes beruházás értéke 50 millió euró. A központban gépkocsikban alkalmazott szoftvereket és hardvereket, hagyományos és elektromos hajtóműveket fejlesztenek, valamint az autóiparnak különféle szolgáltatásokat nyújtanak

- közölte Tobias Matter, a mérnöki központ igazgatója.

 

 

Kolozsvár a Bosch regionális központja

A Bosch romániai leányvállalatának mintegy 1700 fejlesztéssel foglalkozó munkatársa, 90 százaléka Kolozsváron dolgozik, a többiek Bukarestben és Nagyszebenben. A német vállalatnak van egy gyára is Romániában, a Kolozsvár melletti Nemeszsukon.

A megnyitón mondott beszédében Mihai Boldijar, a Bosch Romania SRL vezérigazgatója "óvatos előrehaladásként" minősítette a vállalat idei általános célkitűzését.

Mi épül?Bosch csoportKolozsvárRomániaErdélyiroda

Hírlevél

Hirdetés