A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt
A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

Az ellenőrzést a világ egyik legnagyobb professzionális szolgáltató vállalata, az Ernst & Young végezte, és megerősítette, hogy a Rakuten Viber információbiztonsági gyakorlata, irányelvei, eljárásai és műveletei megfelelnek a SOC 2 szabványoknak.

“A SOC 2 Type 2 megfelelés megszerzése jelentős mérföldkő a Rakuten Viber számára, és a felhasználóink biztonsága és adatvédelme iránti rendíthetetlen elkötelezettségünk bizonyítéka” - mondta Liad Shell, a vállalat műszaki és CISO alelnöke. “Ez a tanúsítvány igazolja az információbiztonsággal kapcsolatos proaktív megközelítésünket, valamint az adatvédelem legmagasabb színvonalának fenntartása iránti elkötelezettségünket. A ránk bízott információk titkosságát és integritását továbbra is kiemelten kezeljük, és arra törekszünk, hogy biztonságos és megbízható üzenetküldő platformot biztosítsunk globális közösségünk számára.”

A SOC 2 megfelelés mellett a Rakuten Viber számos módon fejleszti infrastruktúráját: további redundanciarétegeket épít be, és fokozza a platform felügyeletét. 2016-ban a Viber az egyik első nagy üzenetküldő alkalmazásként végponttól-végpontig terjedő titkosítást vezetett be a privát kétszemélyes, csoportos csevegések és videohívások számára.

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!