szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A színész azt állítja, nem igaz, amit a polgármester mond, és úgy véli, igenis a politikai véleménye miatt nem léphetett fel Ócsán.

Ez az eset hónapok óta kikészíti a gyomromat, de egy ideig lenyeltem. Mostanra tudtam pontosan és viszonylag higgadtan megfogalmazni, hogy miért háborít fel, ami történt. Nem szeretnék emiatt nyolcvanévesen agyvérzésben meghalni

– nyilatkozta a Népszava kérdésére Koltai Róbert arról, hogy állítása szerint Ócsa polgármestere politikai okból letiltotta a tanárparódiákra fókuszáló fellépését a településen.

A januári ügyről Koltai csak a napokban beszélt először. Válaszként Ócsa polgármestere, Bukodi Károly azt mondta, „egyértelmű számomra, hogy egy politikai lejárató kampány célpontja lettem”, és valójában csak annyi történt, hogy „a szabadidőközpont programjainak tervezése során több fellépővel is egyeztettek, ahogyan más esetben is, és végül nem Koltaira esett a választás”.

Koltai erre most úgy reagált:

Ez az elmebajjal egyenlő.

„Ez nem casting volt, hanem egy konkrét felkérés” – mondta, beszámolva arról is, hogy telefonon hívták meg Ócsára a pedagógusnapra a tanárparódiás estjével, amit örömmel elfogadott, azonban néhány nappal később kapott egy e-mailt, amelyben ez állt a lemondás indoklásaként: „Sajnos a polgármester úrnak más elképzelése van a műsorral kapcsolatosan, ezért kérem, vegye tárgytalannak a jelentkezésemet.”

„A színházi és filmes feladatok mellett lassan negyven éve lépek fel kabaréműsorokkal, de ilyen még sohasem fordult elő velem” – mondta Koltai.

A polgármester annyit biztosan tud, hogy nem azon a politikai oldalon állok, mint ő.

„Egyébként az egyik nyilvános kommentben Xantus Barbara is leírta, hogy Szurdi Miklóssal és vele történt már hasonló, amikor az ócsai polgármester szintén közbelépett, hogy ők fellépjenek” – állítja Koltai.

A színész ugyanakkor elárulta, az est végül mégis meg tud valósulni Ócsán, ha nem is az eredeti formában: „Ócsáról is kaptam felkérést, olyan helyről, ami nem az önkormányzat felügyelete alá tartozik. Természetesen nem fogok gázsit kérni, azért, hogy az ócsaiak megkapják ezt az estet. Szombaton Badacsony mellett, egy kistelepülésen léptem fel, és az ottani polgármester személyesen várt, és elmondta, ezzel is jelezni szerette volna, hogy kiáll mellettem”.