szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nagyjából 35 másodpercig tart a művelet.

A Tesla ideiglenesen leállította a szállításokat, és visszahívta az összes Cybertruckot, miután egy vírusvideó megmutatta, hogy a gázpedálon lévő díszítőléc lecsúszhat, és akár be is akadhat a pedál előtti szövetpadlóba, ami így már komoly balesetveszélyt jelenthet. A hiba oka egyébként a felhasznált ragasztó, amely nem fogja elég jól a díszlécet a pedálhoz.

A The Verge szerint a Tesla már meg is oldotta a problémát és körbeküldte a szervizeinek az eligazítást, hogyan kell orvosolni a meglazult pedálburkolatokat. Kiderült, hogy két különböző javítási protokoll létezik, amelyek közül az egyik igencsak meglepő.

Ahhoz, hogy eldöntsék, melyiket használják, a szakembereknek először meg kell mérniük a pedál alja és az azt fedő betét közötti távolságot. Ha a távolság több mint 5 mm, ki kell cserélni a teljes pedálegységet. Ha a távolság kevesebb, mint 5 mm, akkor csak a meglévő pedált kell megjavítani, és ekkor jön az igazi garázsmegoldás: a szegecselés.

Az X-en közzétett videó szerint a popszegecses javítás alig 35 másodpercig tart, ha minden elő van készítve. A Tesla a technikusok számára egy sablont biztosít, amelyen keresztül a pedált és a betétet is átfúrják. Miután a lyuk kész, jöhet a szegecs, amely a pedált a pedálborításhoz rögzíti.

Aaron Cash on Twitter: “Here is the @cybertruck 35 second recall fix at the Cyber takeover event pic.twitter.com/XGsINAEFHQ / Twitter”

Here is the @cybertruck 35 second recall fix at the Cyber takeover event pic.twitter.com/XGsINAEFHQ

Nyilván működik a megoldás, de ha figyelembe vesszük, hogy a Cybertruck majdnem olyan drága, mint egy 7-es BMW, az ára könnyel elérheti a közel 100 ezer dollárt (37 millió forint), nem tűnik túl prémium megoldásnak a javítási protokoll.