szerző:
Kurucz Tünde
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A mostani héttől kezdve a nyári szünet kezdetéig 194 ezer laptopot osztanak szét az ötödik, a hatodik és a kilencedikes diákok, illetve az iskolák között.

Balatoni Katalin, Belügyminisztérium köznevelési helyettes államtitkára úgy fogalmazott, hogy a 2022-ben elindult országos notebookosztás első két fázisában 260 ezer hordozható számítógépet adtak ingyen felsős diákoknak, tanároknak és oktatási intézményeknek - írja az MTI.

A notebookokat a köznevelésben résztvevő állami, egyházi és nemzetiségi intézmények számára egy több mint 200 milliárd forintos kormányzati program részeként szerezték be.

A következő hetekben országosan 193 702 laptopot szállítanak ki 2581 köznevelési intézmény 3085 feladatellátási helyére. A program a személyes használatú gépeken túl intézményi használatot szolgáló notebookokat is biztosít az iskoláknak, ezzel javítva az információ- és kommunikációtechnológiai eszközellátottságot és az egyenlő hozzáférést a berendezésekhez.

Korábban az Eduline is beszámolt arról, 2023 őszén 140 ezer ingyen laptopot osztottak szét a diákok között, akkor a hetedikesek és a tizedikesek kaptak, előtte évben pedig az akkori kilencedikesek.

Jó hír, hogy a laptoposztásnak a választásokkal sem lesz vége, 2024 őszén a mostani negyedisek és nyolcadikosok kerülnek sorra.