eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Nyitókép: Pixabay

Leértékelte autóit a Tesla

A Tesla amerikai elektromos járműgyártó csökkentette több modelljének az árát az Egyesült Államokban, Kínában és több más országban

Az Egyesült Államokban a Model Y crossover, valamint a prémium Model X crossover, továbbá a Model S szedán árait 2 ezer dollárral csökkentették. Ezenkívül a cég 12 ezer dollárról 8 ezer dollárra szállította le a Full Self-Driving önállóan navigáló járműelektronikai rendszer árát.

Kínában a Tesla az olcsó Model 3 árát mintegy 2 ezer dollárral, 32 ezer dollárra vitte le. Németországban a hátsókerék meghajtású Model 3 árát 40 ezer 990 euróra mérsékelte a február óta érvényes 42 ezer 990 euróról.

A Tesla közlése szerint több más európai, közel-keleti és afrikai országban is csökkentették az árakat.

Az árak csökkentésére azután került sor, hogy Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója április elején bejelentette: az első negyedévben visszaestek a cég globális kiszállításai, amire négy éve nem volt példa. A Tesla a március végével záródott negyedévben 386,8 ezer autót szállított le a megrendelőinek, ez 20,2 százalékkal marad el az előző negyedévitől és 8,5 százalékkal az egy évvel korábbitól.

Elon Musk pénteken jelentette be, hogy elhalasztja aznapra tervezett indiai útját arra hivatkozva, hogy "feltorlódtak a programjai." A látogatásra várhatóan az év második felében kerül sor. Elon Musk útját nagy érdeklődés előzte meg, mert hírek szerint az indiai miniszterelnökkel folytatott egyeztetés után jelentette volna be indiai gyárának az építését.

A Tesla kedden ismerteti első negyedévre vonatkozó pénzügyi adatait.

Címlapról ajánljuk
Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Internetes reklámok formájában és a közösségi oldalakon sokszor láthatnak a felhasználok olyan hirdetéseket, amelyek arról szólnak, hogy a különböző gyógygombákat, növényeket vagy gyümölcsöket nagy koncentrátumban tartalmazó étrend-kiegészítők alkalmasak a súlyos, akár daganatos betegségek gyógyítására, megelőzésére. De vajon mit hihetünk el ezekből és mit nem?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Zelenszkijt körözési listára tették, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Zelenszkijt körözési listára tették, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Tegnap nagyon veszélyes tendenciának nevezte a Kreml szóvivője, hogy európai politikusok folyamatosan az ukrajnai konfliktusba való közvetlen beavatkozás lehetőségéről nyilatkoznak - ezt megelőzően  a pozsonyi külügyminisztérium közölte, hogy Szlovákia aktívan részt fog venni az ukrajnai béke megteremtéséről Svájcban júniusban rendezendő nemzetközi konferencián, és határozottan a békés megoldás mellett áll ki. A fronton is zajlanak az események: magyarázkodása készült egy dél-afrikai katonatiszt az orosz médiában, amiért az Ukrajnában zsákmányolt NATO-harcjárművek közt felbukkant egy dél-afrikai gyártmányú Mamba páncélos is. Ukrajna keleti részén két kulcsfontosságú város körül továbbra is heves harcok folynak, egyre nagyobb veszélyben Bahmut. Háborús híreink szombaton, percről percre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×