Zsinórban a negyedik kiemelt premierfilm bukott nagyot a magyar mozikban

A Most vagy soha óta egyszerűen képtelen jól indulni az új filmek itthon.

Három hete a Godzilla x Kong: Az Új Birodalom brutális hazai bukásáról számoltunk be, múlt héten megírtuk, hogy a Szellemirtók – A borzongás birodalma fasorban sem volt hozzá képes, hisz még nagyobbat hasalt, és korábban a Kung Fu Panda 4 is jóval a korábbi szintje alatt nyitott, bár tény és való, hogy több nézővel, mint az említett filmek összesen. Ugyanis a múlt heti Polgárháború a FIlmforgalmazók Egyesülete becsült adatai alapján még a Godzillánál és a Szellemirtóknál is nagyobbat hasalt itthon.

Mielőtt még az igenemberek bólogatva berobbannának, érdemes azzal tisztában lenni azzal, hogy a fent említett élőszereplős filmek hazai gyenge szereplése azért meglepetés, mert mindhárom esetben korrekt, illetve kifejezetten jó amerikai teljesítményről, valamint jó nemzetközi eredményről beszélhetünk, itthon viszont az alternatív történelmes Alex Garland-film szánalmas, 11 495 eladott jeggyel debütált, és ezt még csak az érzékenyebb lelkületűek távolmaradásával sem lehet magyarázni, mert való igaz, hogy a film egyeseket lelki világát bizony megviselheti. A teljesítmény egyébként a második helyre volt elég a hétvégén, az alig 16%-ot csökkenő Szellemirtók – A borzongás birodalma előtt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • repvez #6
    És akkor magad hova sorolod?
    MErt ahhoz, hogy meg tudd ítélni, hogy melyik filmek nagyon sikeres, akkor TE is nézed mindet , hogy meg tudd ítélni?
    Akkor ugye a B csoportba sorolod magad. vagyis nem tartod értelmesnek magad.
    Vagy te a C csoportba tartozol aki nem nézi a filmeket és még is meg tudja állapitani, hogy mi nagyon sikeres és mi nem és megállapitja, hogy ki gondolja rosszul azt ahogy megitél egy filmet ?

    DE mégis vagy pont ezért, mindenkit lehülyézel aki másként gondolja a dolgokat és más a véleménye egy egy filmről. csak a te izlésed a mérvado mindenkinek ahhoz kell igazodni?
  • Ender Wiggin #5
    melyik lenne az a hat "nagyon sikeres"?

    mert ha ránézek az idei top10-re, csak a Kung Fu Panda, a Mean Girls meg a Bob Marley film áll jól bevétel szempontjából (de a "nagyon" ezek esetében is túlzás), lévén kis költségvetésűek... (az Exhumáról nem tudnimennyibe került).

    Amúgy egy másik cikk szerint a Civil War is sikeres. 50 millió+reklám kiadásokra 51 millió bevétel... Hm. Ha 120-150 fölé kerül, akkor lesz 0 szalldóban...
  • zetortraktor #4
    Ügyes meglátás azok után, hogy vagy hat nagyon sikeres hollywoodi filmmel indult az év. Csak ugye most 3 megbukott egymás után, és máris előkerülnek az összefüggések.

    " A Hollywoodi csoda alkotásokra nem nagyon kíváncsi az emberek értelmesebb rétege.Egy kaptafára készül mind. "

    Mondja ezt az, aki... a.) értelmesnek tartja magát, ezért nem néz hollywoodi filmeket, ezért nem tudja, hogy milyenek, mégis úgy tesz, mintha tudná b.) tudja, hogy milyenek a hollywoodi filmek, mert nézi őket, vagyis nem tartja értelmesnek magát

    Nem is tudom, hogy melyik a jobb. Egy biztos, aki az alapján dönt értelmességről, hogy ki mit néz (olvas, hallgat, eszik), az nem tartozik az értelmes rétegbe.
  • jozsi031 #3
    A Hollywoodi csoda alkotásokra nem nagyon kíváncsi az emberek értelmesebb rétege.Egy kaptafára készül mind.
  • enproba1 #2
    bezzeg a Petőfi film lol