Berobbanó növekedési stratégiák cégeknek. 2. rész: történetmesélés, napi 30 vevő technika, chatbot

Ahogy előző részben is, ez itt most nem a lassú növekedésről szól, nem a hosszú távú stratégiákról. A cél az extrém növekedés, hogy meghekkeljük a cégünk növekedését, mindezt rövid idő alatt. Az a jó az ilyen growth hacking stratégiákban (és a mi leírásainkban), hogy már az ötlet leírása közben látod a megvalósítás lépéseit. Most itt a második részben újabb három növekedési stratégiát mutatunk be számodra. Nincs is más teendőd, mint megnézni, magadévá tenni az ötleteket, majd saját magad, vagy csapatoddal rávetni magad és megvalósítani. Sok sikert!

Most igazán szerteágazó megoldásokkal készültünk. Láthatod a címben is, hogy helyet kapott a történetmesélés, mint növekedési hack. Erre biztos nem gondoltál volna, és akkor egy ajánlat stratégiával folytatjuk, a végén pedig a Minner által már többször alkalmazott chatbot growth hacking technika. Mindegyik növekedési stratégiát már alkalmaztuk a Minnernél, azért is tudom ajánlani őket. Jó helyen vagy!

Ez egy több részes sorozat lesz! Nézz vissza többször is a Minnerre!

Növekedési stratégia = marketing?

Nem minden esetben. Van olyan megoldás, aminél nem a kommunikáción vagy az ügyfélszerzésen van a hangsúly. A legtöbb growth hacking stratégia arra épül, hogy rövid időn belül skálázd a vevők, ügyfelek számát, ami nem feltétlenül (bár gyakran) a marketinghez kapcsolódik.

A cikket ahogy látod előfizetőink láthatják csak, de hadd mondjak el egy érdekes sztorit, hogy én mire is használom a történetmesélést:

Természetesen mindenkinek elsőre a marketing ugrik be, hogy: „biztos Milán sztorikkal adott el valamit”. Igen, így van, nem egyszer használtam már a marketingben, és volt olyan eset, hogy több millió forgalmat hozott egyetlen egy történet. De van egy ennél sokkal jobb!

Az emberi erőforrást sokszor alábecsüljük, sőt nem fejlesztjük, nem motiváljuk őket eléggé, nem kapnak elég pozitív mintát, hogy döntésben a cég érdekei szerint cselekedjenek. Én a történetmesélést választottam egy eszközként arra, hogy munkatársaimnál elérjem az extrém kimagasló teljesítményt. Igazán meghekkeltem az ebédjeinket! Igyekszem tartani magamat ahhoz, hogy ebéd közben ne a bizniszről beszéljünk, de egyik nap láttam a Minner sztorikat érdeklődve hallgatták (kérdeztek, nem zavarta őket).

Történt ugyanis, hogy míg én melegítettem az ételemet valahogy feljött a téma, hogy Kasza Tibi mennyire el tudja adni a termékeit a női követőinek (épp Minner csoportban ez volt a téma). Ekkor én mondtam az alkalmazottaimnak, hogy egy dealből én már kiütöttem Kaszát. Egy pókerterem marketingjében vele kellett versenyeznem, és én jöttem ki győztesen. Már kiváncsi is vagy mi volt ez a sztori ugye? Ez is már a történetmesélés ereje, de most itt más a fontos.

Ekkor jöttem rá, hogy tudnám használni a közös ebédeket arra, hogy heti 2 alkalommal ilyen történetmesélés által eljuttatom azokat az információkat a munkatársakhoz, hogy például miként kezeltem egy kényes szituációt, vagy jobban megértik a Minner céljait, akár azt az alázatot, amit elvárok (és mintával is előttük mutatom). Vagy egy döntéshelyzetben a történeteket felidézve hoznak majd jobb döntést, úgy hogy az a Minner érdekeit valóban szolgálja. Így is lett, nagyjából 15 történettel, sztorival készültem 3 hónapon belül. Láthatóan ezek a történetek úgy formálták a munkatársak szemléletmódját, ahogy anyukánk tette ezt kiskorunkban a történetek által. Emlékszem, amikor egy adott szituációban Eszter munkatársam azt mondta: „Ez nem olyan helyzet, mint a „svájci sztori, mint a …. esetben?”

Ilyenkor imádom ezt az érzést, tudod amikor egy terv sikerül!

Na vágjunk bele és nézzük meg mi van még itt! Természetesen adjunk is el, hisz ott még kézzelfoghatóbb eredményeket érhetsz el. Ajándék chatbot sablon is vár rád!

Oldd fel a cikket és szerezz előnyt a piacodon!

A Minner Előny előfizetéssel még szakmaibb, gyakorlatiasabb, részletesebb üzleti tartalmak várnak rád. Csatlakozz a prémium tagsághoz, a Minner Előnyhöz azonnali, korlátlan hozzáférésért.

Már tag vagy? Jelentkezz be az olvasáshoz! (Itt a FB, Google login is)

Kíváncsi vagy a többi ötletre is?

Mándó Milán
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 9 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Kapcsolódó cikkek