Piastri: Gyors autók vannak mögöttünk! - F1VILÁG.HU

Piastri: Gyors autók vannak mögöttünk!

HIRDETÉS
Az 5. helyről kezdheti majd meg a 2024-es Forma-1-es szezon ötödik versenyét, a Kínai Nagydíjat a McLaren ifjú titánja, Oscar Piastri.
Oscar Piastri, McLaren MCL38

A McLaren versenyzője a szombati sprintfutamot a 7. pozícióban fejezte be, az azt követő időmérőn pedig képes volt arra, hogy az élmezőnyben csatázzon. A rajtelsőséget Max Verstappentől végül 6, míg saját csapattársától, Lando Norristól 1 tizedmásodpercre lemaradva végzett.

Piastri összességében elégedett az eredménnyel — úgy érzi, sikerült jobban formába lendülnie az időmérőre.

„Tisztességes időmérő volt, az utolsó körömben volt néhány gyengébb kanyar, de összességében szerintem meglehetősen elégedettek lehetünk. Egy kicsit elégedettebb vagyok, mint a sprintfutam után” — mondta az ausztrál versenyző. „Majd meglátjuk, milyen lesz a tempónk vasárnap, de határozottan jobb ez a rajthely. Van néhány gyors autó mögöttünk, de majd meglátjuk, mire megyünk.”

Miután 2024-re módosult a sprinthétvégék lebonyolítása, a sprintfutam és az időmérő edzés között lehetőség volt a versenyautó beállításainak módosítására. Piastri ugyanakkor azt mondja, inkább csak finomítottak az MCL38-ason.

„Egy kicsit változtattunk az autón. Ha azt nézzük, ezek az autók elég egyszerűek abból a szempontból, ahogy az ember gyorsabbá akarja tenni őket. Fogalmazzunk úgy, hogy olyan sok mindenen nem lehet változtatni, igazából finomítások vannak egyik pályaaktivitásról a másikra. Kicsit változtattunk rajta, de semmi komolyról nincs szó. Egy kicsit jobban vezettem, a gumikat is sikerült jó tartományba hozni, szóval jó időmérő volt.”

Piastri mögül közvetlenül a két Ferrari, valamint George Russell rajtol majd a vasárnapi versenyen.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!