Verstappené a pole, Alonso a 3. helyről rajtol Kínában! - F1VILÁG.HU

Verstappené a pole, Alonso a 3. helyről rajtol Kínában!

HIRDETÉS
A sprintfutamon aratott győzelmét követően Max Verstappen szerezte meg a pole pozíciót a Forma-1-es Kínai Nagydíj időmérőjén. A világbajnoki címvédő mögött csapattársa, Sergio Perez végzett a 2. pozícióban, míg a 3. Fernando Alonso rajtolhat majd.
SHANGHAI, CHINA - APRIL 19: Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing & mechanics in the pitlane during Sprint Qualifying ahead of the F1 Grand Prix of China at Shanghai International Circuit on April 19, 2024 in Shanghai, China. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202404190210 // Usage for editorial use only //

A szombati sprintfutamot követően a Forma-1 csapatai száraz pályán, és valamivel melegebb aszfalton kezdhették meg az évad ötödik időmérő edzését Sanghajban. A versenyzőket 22℃-os levegőhőmérséklet és 35℃-os aszfalthőmérséklet fogadta.

Q1

A Q1-ben hamar nekikezdtek a körözésnek a versenyzők, hiszen ne feledjük, a sprintfutam után lehetőség volt a beállítások módosítására, azokat pedig érdemes volt minél előbb kipróbálniuk a versenyzőknek, hogy a lehető legjobb formában teljesíthessenek a kvalifikáción. 

A legjobb köridőt végül Max Verstappen futotta meg a nyitószakaszban Charles Leclerc és Lando Norris előtt, a Q1 negatív meglepetését pedig kétségkívül Lewis Hamilton szolgáltatta, aki végül nem tudta beverekedni magát a második etapba, így csak a 18. helyről kezdheti majd meg a vasárnapi versenyt. Közel volt a kieséshez Sergio Perez is, a mexikóinak azonban szerencséje volt, a 15. helyen továbbment a Q2-be.

Q2

A Q2-ben Verstappen jó formában kezdett, főleg a sanghaji pálya utolsó szektorában volt erős, így fél másodperccel a McLarenek elé tudott kerülni. Közel 7 perccel a leintés előtt azonban előkerültek a piros zászlók, Carlos Sainz ugyanis az utolsó kanyarban a sóderágyat megcsípve megpördült, és autójának jobb oldalával a korlátnak vágódott.

Az időmérő néhány perces kényszerszünet után folytatódott, a Ferrari szerelői pedig össze tudták rakni Sainz összetört versenygépét a folytatásra, így a spanyol pilóta újra pályára tudott gurulni. A legjobb kört végül Verstappen futotta meg Perez előtt, míg Sainz a 3. helyen ment tovább a mindent eldöntő szakaszba. Óriási meglepetésre Valtteri Bottas is beverekedte magát a top 10-be, miközben Stroll kiesett az Aston Martinnal, akárcsak Daniel Ricciardo, Alex Albon, illetve az Alpine versenyzői.

Q3

Az időjárási körülmények a mindent eldöntő utolsó szakaszra sem változtak — eltekintve attól, hogy az aszfalt néhány fokkal hűvösebb lett az időmérő végére. Első nekifutásra Verstappen erős kört tudott összerakni, közel 4 tizeddel gyorsabb volt, mint a remeklő Fernando Alonso, aki Sergio Perez elé is be tudott férkőzni. A McLarenek a 4. és 5., míg a Ferrarik a 6. és 7. helyeken várták az időmérő utolsó gyorsköreit.

Hirdetés

Második nekifutásra Verstappen jelentősen javítani tudott legjobbján, végül 3 tizedmásodperces előnnyel szerezte meg a pole pozíciót csapattársa, Sergio Perez előtt. A 3. helyről Fernando Alonso rajtolhat majd, míg a McLarenek jobbnak bizonyultak a Ferrariknál a mai időmérőn. George Russell végül csak 8. lett.

Az időmérő edzés végeredménye:

    Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

    A legfrissebbek

    Kövess minket a Facebookon is!

    Kövess minket a Facebookon is!