szerző:
Tornyos Kata
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Április 22-én, hétfőn lesz a Föld napja. Ennek apropóján országszerte, a Földhöz, környezetvédelemhez, természethez kötődő családi programokkal készülnek. Ezekből gyűjtöttünk össze néhányat.

Családi napot tartanak a Pál-völgyi-barlang kőfejtőjében

Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzata és a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság közös Föld Napi rendezvénye idén is a megszokott helyen, a Pál-völgyi kőfejtőben várja a családokat természetismereti programkavalkáddal – írják a Facebookon. A rendezvény ingyenesen látogatható.

Szombat délelőtt kisállatbemutató lesz, majd a vízi élővilágról lehet tanulni. Előadást tartanak az állatvédelemről, amit a Kiskalász zenekar koncertje követ. Emellett egésznapos programokkal is készülnek.

Föld napja a Milestone Intézetben

Vasárnap délelőtt a gyerekek játékosan, mesén, zenén, kreatív foglalkozáson és nemzetközi ételeken keresztül tapasztalhatják meg a föld sokszínűségét, az újrahasznosítás fontosságát – olvasható a Facebook-eseményen.

A világ három sarkából érkeznek kóstoló falatok, lesz élőszavas mesemondás, meseterápiás foglalkozás és az újrahasznosítás szellemében kreatív kézműves foglalkozás, illetve a Buborék együttes is fellép. A rendezvény ingyenes, viszont regisztrációhoz kötött, ezért érdemes felkeresni az intézet Facebook-oldalát.

Szemétszedés Pesterzsébeten

Mint tudjátok április 22-én lesz a Föld napja, és e jeles alkalomból arra gondoltam, hogy elindulok szokásos sétaútvonalamon (Szigetvár utca- István utca - Török Flóris út - Határ út által határolt terület, illetve a lakótelep és környéke) és összeszedem az utamba kerülő, utcákon heverő szemetet – írja az esemény szervezője.

A gyülekező vasárnap kettőkor lesz, a program előreláthatólag két órás. A szervező azt kéri, hogy mindenki hozzon magával kesztyűt és szemeteszsákot.

Retro könyvvásár és olvasóliget Pécsen

Szeretne egy új könyvet? Régóta keres egy bakelit lemezt? Ritkaságokra vágyik? Várja Önt a Retro könyvvásár és Olvasóliget, mely a Csorba Győző Könyvtár Belvárosi Fiókkönyvtár és Ifjúsági Tanulótér udvarából a Tettére költözik a Föld Napján – olvasható a Facebookon. Az eseményre szombaton 10 és 16 óra között tudtok ellátogatni.

Földlakók napja a Festetics-kastélyban

Földlakók és űrmanók napja lesz vasárnap Keszthelyen a Festetics-kastélyban. Lesz majd mesemondás, ezenkívűl pedig ehet készíteni plakátot a Földről, a bolygókról és a csillagokról, valamint egy kedves kis űrhajót papírból – írják az oldalukon.