Az év végig megkétszerezi napenergia-termelő kapacitásait a Budapesti Közművek

  • MTI

Az év végig megkétszerezi napenergia-termelő kapacitásait a Budapesti Közművek – közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

A BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. azt közölte, hogy a saját szakembergárdájukra támaszkodva számos telephelyén létesítenek napelemes kiserőműveket.

Hozzátették, hogy a fejlesztések megalapozásaként a Budapesti Közművek 2023-ban nyílt közbeszerzési eljárás eredményeként napelemmodulokat, invertereket, tartószerkezeteket vásárolt.

A telepítések még az idén – az engedélyezési folyamatokat is figyelembe véve – teljeskörűen megvalósulnak, összesen több mint tucatnyi telephelyen közel 500 kW lesz a Budapesti Közművek különböző divízióinak (FŐTÁV, FKF, FŐKERT, BTI, FŐKÉTÜSZ) üzemi épületei tetőszerkezetein elhelyezett termelő kapacitás.

A Budapesti Közművek napelemei által termelt zöld áram évente több mint 200 tonna üvegházhatású gáz kibocsátásának elkerülését fogja eredményezni – áll a közleményben.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
Az Adózóna moderálási alapelveit ITT találja.




További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Kockázati életbiztosítás adózása

Adózóna  szerkesztőség

kérdések és válaszok

Kezelt vagyon kifizetői státusza

Adózóna  szerkesztőség

kérdések és válaszok

Egyszerűsített végelszámolás

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink