Hirdetés

Figyelem: az OTP májustól automatikusan beállítja az átutalás napi limitjét ügyfeleinél



|

A napi átutalás összegére vonatkozó korlátozás az ügyfelek védelmét szolgálja a pénzintézet szerint.

Hirdetés

Évekig tartó meredek növekedés után 2023-ban már csökkenést regisztrált a Magyar Nemzeti Bank az átutalásos módszerrel elkövetett csalások száma tekintetében, e kedvező fordulat dacára is azt szorgalmazz a Magyar Bankszövetség a bankokkal együtt, hogy az ügyfeleik állítsanak be napi limitet - írja az Economx, és egyúttal arra is emlékeztet, hogy emellett a legtöbb pénzintézetnél ideiglenes költési maximumot is be lehet állítani.

Mivel 2023-ban a csalások 85 százalékában 1 millió forintot meghaladó összeget loptak el a bűnözők, az OTP Bank úgy döntött, hogy május 8-ától automatikusan napi 1 millió forintra limitálja az internetbankból vagy mobilbankból indított tranzakciók összegét.

Hirdetés

A korlátozás nem csak azokra az ügyfelekre vonatkozik, akik még a régi internetbankot használják, hanem mindenkire, aki digitális szerződéssel rendelkezik, és az InternetBank vagy a MobilBank felhasználója. Fontos továbbá megjegyezni, hogy a limit bármikor módosítható, illetve átmenetileg felfüggeszthető.

Azok az ügyfelek viszont, akik a pénzintézet egyik platformját sem veszik igénybe az imént említettek közül, a bankfiókokban kérhetik a naponta átutalható összeg felső határának módosítását.

Megkereste a több hazai pénzintézetet is az Economix, hogy megtudakolja, terveznek-e hasonló lépést. Válaszaikból kiderült, hogy alapvetően az ügyfelekre bízzák, kívánják-e korlátozni a pénzmozgást a saját bankszámlájukon.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.