eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
A Samsung Electronics logója a cég szöuli székházánál 2019. január 8-án. A dél-koreai elektronikai konszern e napi közleménye szerint a vállalat 2018. évi utolsó negyedéves működési eredménye 28,7 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakában termelt nyereséghez képest.
Nyitókép: MTI/EPA/Dzson Hon Kjun

Hatnapos munkahét vár a Samsung vezetőire

A Samsung bejelentette, hogy a vállalati kihívásokra reagálva hatnapos munkahetet vezet be vezetői számára minden részlegén.

A Business Insider beszámolója szerint a döntésre azt követően kerül sor, hogy a Samsung Electronics 2023-as teljesítménye elmaradt a várakozásoktól. Az új munkarend azonnali hatállyal érvénybe lép, és először a technológiai részlegeket érinti, majd várhatóan kiterjed a pénzügyi részlegre is.

A Samsung Electronics vezetőinek lehetőségük van szombaton vagy vasárnap dolgozni, míg az alacsonyabb beosztású alkalmazottak továbbra is ötnapos munkarendben dolgoznak – idézi a Portfolio az üzleti hírportált.

A Samsung a csalódást keltő tavalyi év után egyébként optimista az okostelefonok iránti kereslet 2024-es növekedését illetően és profitálni kíván a félvezetőárak emelkedéséből is.

A Dél-Koreában lévő intenzív munkakultúrát jól szemlélteti, hogy 2022-ben az országban dolgozók átlagosan 1901 órát töltöttek munkahelyükön.

Címlapról ajánljuk
Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

A hőmérsékleti beállítások mellett a klímaberendezések tisztítására és az egyes helyiségek rendszeres szellőztetésére hívta fel a figyelmet Noszek László főorvos. A Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Fül-Orr-Gégészeti Osztályának vezetője az InfoRádióban elmondta: ha a környezetünkben megjelenő allergéneket felkavarja a berendezésekből kiáramló levegő, fokozódhatnak a panaszok, és akár asztmás roham is kialakulhat az érzékenyebb embereknél.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×