szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kikerült egy lista arról, milyen kapacitású akkumulátorok kerülhetnek a várhatóan ősszel érkező új iPhone-okba.

Az iPhone 16-család tagjairól lehetett már néhány pletykát hallani, egyebek mellett arról is, milyen akkumulátorok kerülhetnek a mobilokba. Ez utóbbival kapcsolatban látott napvilágot egy újabb értesülés, ami a Weibo kínai közösségi oldalra került fel, és megerősíteni látszik a korábbi kiszivárgások egy részét.

Az iPhone 16 egy 3561 mAh akkumulátort kaphat, ami azt jelenti, hogy a kapacitása 6 százalékkal lesz nagyobb elődjénél. Ezzel szemben az iPhone 16 Plus esetében 4006 mAh-s pakkra lehet számítani, ami, és ez sokakat meglephet, 9 százalékkal kisebb a 2023 őszén bemutatott iPhone 15 Plus akkumulátoránál – idézi a GSMArena.

Az új etalon ez a telefon? Kipróbáltuk a titánból készült iPhone 15 Prót

Teszten az Apple relatíve kompakt méretben abszolút high-end hardvert felvonultató új okostelefonja, a most debütált társaihoz hasonlóan 11 év után a jó öreg Lightning csatlakozóval leszámoló iPhone 15 Pro.

Az iPhone 16 Próval kapcsolatban az a hír járja, hogy 3355 mAh-s egysége lesz, ami csupán 2,5 százalékkal nagyobb, mint ami az iPhone 15 Próba került bele. Ez az információ egyébként megegyezik a korábban kiszivárgott információval. Az iPhone 16 Pro Maxnál viszont nagyobb lehet a növekedés a 2023-as csúcsmodellhez képest: 4676 mAh-ról szólnak a pletykák, ami 5 százalék plusz kapacitást jelentene.

Fontos, hogy önmagában az akkumulátor kapacitása nem mond el semmit az üzemidőről, azt ugyanis jelentős mértékben befolyásolják az egyes hardverelemek energiaigényei, no meg a szoftveres optimalizálás is.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.