Veszélyben a haza? Orbán Gazsi szervezi a Nemzetbiztonsági Tanácsot

0
168
Facebook

A trónörökös, Orbán Viktor egyetlen fia, nyilvánvalóan alkalmatlan az uralkodásra – éppúgy mint annak idején Nicu Ceausescu Romániában -, de a papa biztonságára azért ügyelhet. A Vsquare értesülései szerint Orbán Gazsi szervezi a Magyar Nemzetbiztonsági Tanácsot – amerikai mintára.

Orbán Gáspár őrnagyról, aki a magyar állam költségén végezte el a világ leghíresebb katonai akadémiáját Nagy Britanniában – eddig úgy tudtuk, hogy összekötő tiszt a magyar Afrikakorps és a csádi elnök között. A Rejtő Jenő tollára kívánkozó kaland úgy látszik, hogy nem köti le teljesen a tehetséges ifjú tiszt energiáit, ezért most egy nagyobb fába vágta a fejszéjét.

A miniszterelnök megbízásából szervezi a Nemzetbiztonsági Tanácsot.

Bejár a Karmelita kolostorba, ahol ő vizsgáztatja a jelölteket. Minek Magyarországnak Nemzetbiztonsági Tanács?

Ki fenyegeti Magyarországot, ahol pártunk és kormányunk vészhelyzetet tart fenn – állítólag az ukrajnai háború miatt. Csakhogy a magyar kormány tüntetően nem vesz részt az ukrajnai háborúban, nem támogatja az orosz agresszió áldozatává vált országot. Sőt Orbán Viktor Putyinnal parolázik egyedül az uniós vezetők közül. Mint ahogy egyedül a magyar miniszterelnök nem látogatott még el Kijevbe. Minek ehhez Nemzetbiztonsági Tanács?

Orbán senkiben sem bízik

A miniszterelnök nemrég nevezte ki Bíró Marcellt nemzetbiztonsági tanácsadónak, és körülvette őt titkosszolgálati tábornokokkal gyengítve ezzel Rogán Antal befolyását.

Most egy harmadik nemzetbiztonsági csapat is készülődik – hála Orbán Gazsinak, de miért? Egyáltalán nem Magyarország biztonságáról hanem Orbán Viktor jövőjéről van szó. A miniszterelnök fél, és valószínűleg nem alaptalanul tart attól, hogy az USA le akarja őt venni a sakktábláról. A rendszerváltás óta most először áll profi diplomata a nagykövetség élén Budapesten. Orbán azt gyanítja: Pressman valódi megbízatása az ő megbuktatása. Az ilyen játszmákban a titkosszolgálatoknak döntő szerep juthat. Romániában 1989-ben Stanculescu tábornok elnökölt abban a különleges bíróságban, amely halálra ítélte Nicolae Ceausescut és nejét. Stanculescu tábornokot Ceausescu állította a katonai titkosszolgálat élére. Csakhogy ebben a minőségében jó kapcsolatot ápolt Moszkvával és Washingtonnal, ahol eldöntötték: Ceausescunak mennie kell!

Miért szorgoskodik most Orbán Gazsi? Mert az ő lojalitása megkérdőjelezhetetlen. Olyan tiszteket kell felvennie, akik nem a külvilágot ismerik mint az amerikai Nemzetbiztonsági Tanácsban hanem a belvilágot: melyik tábornok készül arra, hogy elárulja Orbán Viktort? Ezért kellett lecserélni a honvédség tábornokainak  jórészét is. A hadügyminiszter lehet, hogy nem ért a nemzetbiztonsághoz, de ügyesen csapdába csalta a főtiszteket, majd utána a tisztogatást végrehajtó vezérkari főnököt is kirúgta.

Minden tiszt gyanús, akit külföldön képeztek ki. Csakhogy Orbán Gazsi is Angliában tanult. És maga Orbán Viktor, neki vajon miért nincsen nemzetbiztonsági átvilágítása  mindmáig?

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .