szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Netflix felhagy előfizetői statisztikájának rendszeres közlésével. Majd csak akkor árulnak el valamit, ha az valamiért fontos a vállalatnak.

Lassulóban az éveken át folyamatos növekedést elkönyvelő szolgáltatások bővülése. Erről árulkodik, hogy a Meta februári, hasonló döntése után most a Netflix is bejelentette, a jövőben nem közöl majd statisztikát felhasználói számának változásáról. A videós platform 2025-től nem ad majd ki adatokat, csak amikor valamiért nagyon fontosnak gondolja.

A cég ehelyett a bevétel növekedésére és a platformon eltöltött időre fog összpontosítani a jelentéseiben – derül ki a részvényeseknek küldött levélből.

A vállalat szerint a felhasználói bázis mérete akkor volt csak fontos, amikor a cég még nem rendelkezett jelentős bevétellel, ugyanis ezzel tudta megmutatni, milyen jövő várhat rá. Azóta viszont ez a dolog jócskán megváltozott – szól az indoklás.

Ha a Disney+ nézője, készüljön: a Netflix után a Disney is leszámol a jelszómegosztással

Rövidesen újabb streamingszolgáltatónál szűnik meg végleg az előfizetések megosztásának lehetősége: beáll a sorba a Disney+ is.

A Netflix azt most még elárulta, hogy az elmúlt néhány hónapban 9,33 millióval bővült a szolgáltatásért fizető felhasználók száma, így világszerte már 270 millió háztartásban netflixeznek.

A Netflix becslései szerint egyébként világszerte félmilliárd ember néz filmeket és műsorokat a platformon, a vállalat pedig azon dolgozik, hogy közülük minél több legyen az előfizető ügyfél. Az ehhez vezető egyik fontos lépcsőfok a jelszavak megosztásának letiltása volt, de az is sokat lendíthet ezen, hogy a legolcsóbb csomagban már reklámokat is kell nézni. Az elmúlt években pedig olyan játékokkal is bővült a Netflix kínálata, mint például a GTA.

Hogy csinált a Netflix „egyetlen gombnyomásra” havi +14 milliárd forintot?

A felhasználói oldalon ezer forintokban mérhető a különbség, ami a bevételi oldalon havonta milliárdos pluszt jelent. A Netflix példája megmutatta, mi történhet, ha az online tartalomszolgáltatók nem nézik ölbe tett kézzel, hogy egy fél utca egyetlen közös fiókot használ.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.