szerző:
Gál Luca
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A főpolgármester-helyettes bejelentése szerint eljárásra és több pénzbírságra is számítania kell a cégnek hétvégi PR-akciója miatt.

A Főpolgármesteri Hivatal tájékoztatás szerint jogosulatlan reklámtevékenység és közterület-használat miatt eljárást indít a főváros a szombati pénzszórás szervezői ellen, amelynek részleteiről csütörtök délután Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes számolt be a sajtónak - írja a Világgazdaság.

Ahogyan arról már mi is írtunk, a hétvégén a Mobilfox és annak influencere, Szépréthy Roland körülbelül hétezer fős tömeget vonzott a cég székházához, ahol kétmillió forint készpénzt szórtak ki az összegyűlteknek.

Ennek kovetkeztében Kiss Ambrus csütörtökön bejelentette, hogy illegális közterület-használat miatt rövid úton bírságot szabnak ki a cégre. A bírság összegét nem tette közzé, de a lapnak elmondta, hogy milliós összegről lesz szó.

„Nem tudom, lesz-e bátorsága az influencereknek bíróságra menni ezek után. Remélem, bocsánatot kérnek, és kifizetik”

- nyilatkozta, majd hozzátette, hogy a Mobilfox még csak nem is kért előzetes hozzájárulást az eseményük megtartására, ezért „nem kicsi büntetésre kell számítaniuk."

Ennyivel azonban nem zárult le az ügy, ugyanis a Budapesti Közművek is beállt a sorba, ahonnan ki fogják számlázni a letaposott virágágyások helyreállítási költségét a Mobilfoxnak.

Még a bírság bejelentése előtt megkerestük a Mobilfoxot, hogy megtudjuk, tervezik-e az okozott kár megtérítésért. Válaszukban akkor azt írták: tesznek intézkedéseket a helyrehozatal érdekében és "folyamatban van a virágágyás rendbetételének a szervezése."

Mindezek mellett pedig a főváros eljárást indít a cég ellen jogtalan reklámtevékenység miatt.