Hirdetés

Ilyen lesz a TikTok új appja, ami az Instagrammal száll szembe



|

A Meta vadászterületére merészkedik a kínai platform, de nem egyszerű másolásról van szó.

Hirdetés

Felhasználói visszajelzések nyomán a napokban röppent fel a hír, hogy a TikTok egy vadonatúj, különálló alkalmazást tesztel "Notes" vagyis jegyzetek néven, amely az Instagram nyomdokain járva kifejezetten a képmegosztásra koncentrál, részben az alap TikTokon posztolt fotók átvételével.

Az eredeti hír kapcsán a kínai platform gyorsan megerősítette, hogy valóban kísérleteznek egy ilyen appal, ami  a képek mellett a szövegekre is nagy hangsúlyt fektet. Ekkor még nem sokat tudhattunk a kezdeményezésről, nemrég viszont az üzemeltető ByteDance terítette a lapjait.

A TikTok hivatalos kommunikációs csatornája ugyanis az X felületén harangozta be, hogy egy korlátozott tesztüzem keretében Ausztráliában és Kanadában már letölthető a TikTok Notes.

"Reméljük, hogy a TikTok közösség a TikTok Notes segítségével továbbra is megosztja majd a pillanatait a fotóposztokon keresztül. Akár kalandok dokumentálásáról, a kreativitás kifejezéséről, vagy egyszerűen csak a nap pillanatfelvételeinek megosztásáról van szó, a TikTok Notes-élményt azok számára terveztük, akik fotótartalmakon keresztül szeretnének megosztani és aktívnak lenni"

- áll a TikTokComms posztjában, amihez az alábbi promóciós képet is mellékelte az üzemeltető. Ennek alapján a TikTok Notes kezelőfelülete két fő fülből, a vélhetően algoritmus-alapú ajánlásokra épülő For You-ból és az általunk követett embereket összefogó Followingból áll majd.

Hirdetés

A posztolt képek alatt vastagon szedett cím és szöveg kerülhet elhelyezésre, ami látványosabbá teszi a bejegyzéseinket, lejjebb pedig a kedvelések, kommentárok és könyvjelzőzések (mentések) számát tekinthetjük át.

Összességében tehát a Notes messze nem az Instagram 1/1-es koppintásának tűnik, pláne, hogy a Meta rivális szolgáltatásában a TikToktól ellesett rövid videók (az instán ezek Reels néven futnak) is ugyanazon a helyen érhetők el, míg a kínaiak külön alkalmazásokban kezelik a két formátumot. Azt egyelőre nem tudni, hogy mikor válhat szélesebb körben is elérhetővé a Notes.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.