eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Pexels.com

Napelemes bejelentést tett a Budapesti Közművek

A BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. azt közölte, hogy a saját szakembergárdájukra támaszkodva számos telephelyén létesítenek napelemes kiserőműveket. A termelőkapacitás megkétszereződik.

Az év végig megkétszerezi napenergia-termelő kapacitásait a Budapesti Közművek - közölte a társaság pénteken.

A BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. azt közölte, hogy a saját szakembergárdájukra támaszkodva számos telephelyén létesítenek napelemes kiserőműveket.

Hozzátették, hogy a fejlesztések megalapozásaként a Budapesti Közművek 2023-ban nyílt közbeszerzési eljárás eredményeként napelemmodulokat, invertereket, tartószerkezeteket vásárolt.

A telepítések még az idén - az engedélyezési folyamatokat is figyelembe véve - teljeskörűen megvalósulnak, összesen több mint tucatnyi telephelyen közel 500 kW lesz a Budapesti Közművek különböző divízióinak (FŐTÁV, FKF, FŐKERT, BTI, FŐKÉTÜSZ) üzemi épületei tetőszerkezetein elhelyezett termelő kapacitás.

A Budapesti Közművek napelemei által termelt zöld áram évente több mint 200 tonna üvegházhatású gáz kibocsátásának elkerülését fogja eredményezni - áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×