szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Supermanagement létrehozása előtt Tóth Gergő és Ferich együtt zenéltek a Blind Myselfben.

Hosszú betegség után, 36 éves korában meghalt Ferich Balázs, a Supermanagement kiadó és menedzsment vállalkozás társalapítója (képünkön jobbra). A cég portfóliójában olyan zenészeket, zenekarokat lehet megtalálni, mint Azahriah, a Wellhello, a Follow the Flow, az Anna and the Barbies vagy a Dzsúdló.

„Pillanatok alatt lettünk barátok. Rengeteget segített a zenekar dolgainak intézésében. Veleszületett tehetsége volt a menedzseléshez. Együtt találtunk ki minden hülyeséget is, nagyon egy húron pendültünk, ami a poénkodást illeti. Néha nem voltak határaink ebben, sokan nem is értették a vicceinket. Mi viszont nagyokat nevettünk együtt. A Blind egy underground banda volt, de a Bazsival töltött időszak volt az egyik legsikeresebb korszaka” – írta róla Tóth Gergő (a képen baloldalt), a cég másik alapítója, akivel korábban még a Blind Myselfben zenéltek együtt.

Gergő Tóth

Ma hajnalban elment a legjobb barátom, egyben cégtársam, Ferich Bazsi. Kurvára korán. 36 éves volt. Bazsi nem a konvencionális dolgok híve volt, ezért én sem konvencionális búcsúszöveget írok róla….

„Imádott menő dolgokat kitúrni a szeretteinek, barátainak. Ha lakás kellett, akkor órákig nézte az ingatlanos oldalakat, és a lehető legjobb kecókat találta meg. Ha autó, akkor arra függött rá, és olyat keresett, ami a lehető legmegfelelőbb volt a kérdező céljainak” – írja Tóth, akinek Ferich volt a legjobb barátja, ugyanakkor azt sem hallgatta el, hogy voltak súrlódásaik is.

„Egyszer nagyon megsértettem, és hiába kértem bocsánatot, egy darabig nem volt minden perfekt közöttünk. A kapcsolatunk akkor vált újra tökéletessé, amikor 3 évvel ezelőtt a legrohadtabb betegséggel diagnosztizálták. Az elmúlt időszakban soha semmin nem vitáztunk, mindent teljes egyetértésben csináltunk. Már most iszonyatosan hiányzik” – búcsúzik Tóth Gergő a barátjától.