Új, távolabbi úti célokra repülne a görög légitársaság a megnövelt hatótávú, nagyobb komfortot nyújtó berendezésű A321LR változattal, amelyből négyet A321neókra szóló megrendeléseit konvertálva szerez be.

Az Airbus A321LR-ekkel akár hét és fél óra időtartamú járatokat is teljesíthet az Aegean Airlines, a négy példányt 2026-27-ben veszi át a légitársaság.

A kiegészítő üzemanyag-tartályokkal rendelkező gépek fedélzetét a meglévő 220 üléses A321neóikhoz képest jelentősen szellősebb, 180 férőhelyes berendezéssel szerelik majd fel.

Fotó: AIRportal.hu

A gépeken fedélzeti szórakoztatórendszer és műholdas vezeték nélküli internet is lesz, az üzleti osztályon pedig vízszintesre dönthető üléseken foglalhatnak majd helyet az utasok.

A nagyobb hatótávú gépekkel a közel-keleti régió, Közép-Afrika, India, Kazahsztán irányába bővítheti útvonal-hálózatát a görög cég, ám konkrét úti célokat egyelőre nem jelölt meg.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A légitársaság összesen 50 A320neo-családba tartozó repülőgépet rendelt, amelyekből 29 az A321neo, a többi A320neo. A cég eddig 28 példányt vett át, a maradék 22 2028-ig folyamatosan érkezik a flottába. A mostani döntéssel a 29 A321neóra szóló megrendelésből négyet konvertált az LR változatra a légitársaság.