szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Újabb, mesterséges intelligenciával működő, viselhető eszközről rántották le a leplet – a Limitless Pendant a munkát teheti hatékonyabbá azáltal, hogy emlékszik olyasmire is, amit az ember elfelejt.

„Mi volt ma a munkában?” – ha ön sem tud válaszolni a „Mi volt az ebéd az iskolában?” kérdés felnőtt változatára, van egy jó hírünk. Egy új kütyü ugyanis folyamatosan fülel munka közben, és megjegyzi, amiről a nap folyamán szó esett.

A Limitless által fejlesztett, Pendant nevű eszköz egy apró, viselhető kütyü, melynek természetesen nem abban mutatkozik majd meg a lényege, hogy summázni lehessen az unalmas munkanapokat. A készülék ugyanis egy mikrofonnal folyamatosan hallgatózik, majd a mesterséges intelligencia segítségével segít felidézni gyakorlatilag bármit, ami a munkában tényleg hasznos lehet.

A Pendant a felhőből és a való világból gyűjti az információkat, és bármilyen eszközön képes megjeleníteni azokat. Dan Siroker, a cég vezérigazgatója a The Verge-nek kiemeli: leginkább a meetingek terén bizonyulhat hasznosnak a kezdeti időkben.

Introducing the Limitless Pendant

Order it today: https://www.limitless.ai/pendant

Segíthet a felkészülésben, elkészítheti az elhangzottak leiratát, vagy összegezheti is a témákat. Havi 20 dollár ellenében lehet összekapcsolni egy számítógép mikrofonjával, és hozzáférést adni neki az e-mailekhez, naptárakhoz, majd idővel más, munkához használt programokhoz is.

A legjobb rész, hogy a kütyü gyakorlatilag bármilyen vonatkozó kérdésre választ tud adni az általa gyűjtött adatok mentén. Bármi, ami a munkában elhangzott, arra válasszal tud szolgálni.

A Limitless Pendant augusztustól lesz kapható, darabonként 100 dolláros, azaz körülbelül 37 ezer forintos áron. Az üzemideje 100 óra, és egy LED segítségével jelzi, hogy éppen aktuálisan hallgatózik-e. Ez adatvédelmi szempontból is fontos.

Külsőleg nem túl izgalmas a Limitless Pendant
Limitless

Ami viszont üdvözlendő, hogy a kütyüben lesz egy olyan mód, ami automatikusan észleli, ha valaki beleegyezett a beszélgetés rögzítésbe – és csak ekkor indítja el a felvételt.

Az elmúlt hónapokban több MI-kütyüt is bemutattak, a Humane Ai Pin mellett a Rabbit R1 is hasonló, még ha más-más megközelítést is alkalmaznak.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.