szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Deadline értesülései szerint a rendező egyszerűen meggondolta magát.

The Movie Critic (A filmkritikus) lett volna a címe Quentin Tarantino tizedik és egyben utolsó filmjének, de a Deadline a rendezőhöz közel álló névtelen forrásra hivatkozva azt írja, hogy „egyszerűen meggondolta magát”, most elölről kezdi a tervezést, és újra kitalálja, hogy mi lesz az utolsó filmje.

A 61 éves Tarantino régóta mondja, hogy csak tíz filmet fog készíteni, majd visszavonul, és a számszerűsítés tisztázására beszélt arról is, hogy a kétrészes Kill Billt egy filmnek tekinti, illetve az első amatőr filmjét (My Best Friend’s Birthday) nem számolja bele ebbe a listába.

Közös mozizás Quentin Tarantinóval, ezt a különleges élményt kínálja egy új könyv

„A moziról akartam írni, és végül elmeséltem egy kicsit az életem történetét”, ez az alcíme és egyben mottója a Cinema Speculation című könyvnek.

A The Movie Critic főszereplője Brad Pitt lett volna, az inspirációt pedig Tarantino kamaszkori munkája adta, amikor pornólapokkal töltött fel automatákat. Az egyik pornóújságnak pedig volt egy nagyon érdekes mozifilmes oldala. A film 1977-ben játszódott volna Kaliforniában.

Nem ez az első alkalom, hogy Tarantino félbehagy egy projektet. 2014-ben így tett az Aljas nyolcassal, amikor a film forgatókönyvének egy korai verziója kiszivárgott, amit ő árulásnak ítélt; végül mégis befejezte, és 2015-ben be is mutatták.