szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A II. kerület már egyeztet az állammal és a Gül Baba Alapítvánnyal a Fő utcai Király Gyógyfürdő megújításáról.

Új koncepció mentén újulhat meg hamarosan az ötödik éve zárva tartó Király Gyógyfürdő – derült ki Őrsi Gergely II. kerületi polgármester posztjából. A fürdőt még a világjárvány előtt zárták be, hogy felújítsák, de az akkori nagyszabású elképzeléseket felülvizsgálva most az eredeti funkciót és az építészeti örökséget szem előtt tartva fog megújulni. 

A legfőbb cél az értékőrzés, hogy a fokozottan védett épület mint helyi érték és a fürdő, az egykori fürdőkultúra megmaradjon

– írta Őrsi Gergely. A fürdő 100 százalékban állami tulajdon, de a Főváros Önkormányzatnak van rajta ingyenes használati joga, és a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. üzemelteti. Felújításáról már elkezdődtek az egyeztetések a II. kerületi polgármester – aki egyben a felújításáért felelős főpolgármesteri biztos –, valamint a Gül Baba Alapítvány és a magyar állam között.

Az a polgármester posztjából nem derül ki, hogy pontosan milyen konstrukcióban, milyen forrásokból és mikor indulhat meg a munka.

Őrsi Gergely

Megújulhat a Király Gyógyfürdő A világjárvány idején bezárt fürdő felújítása a magyar állam, a Gül Baba Alapítvány, a Főváros és a II. kerületi önkormányzat együttműködésében valósulhat meg. Már…

* * * Személyi hitel, ha rövid időn belül pénzre van szükség

Előfordul, hogy hirtelen nagyobb összegre van szükségünk – pl. lakásfelújítás, autóvásárlás –, ebben a helyzetben a személyi kölcsön lehet az ideális megoldás, ugyanis akár egy héten belül a számlánkon lehet a szükséges összeg. A Bankmonitor személyi kölcsön kalkulátorával pár perc alatt kiválasztható a legkedvezőbb hitelajánlat.