szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Google már teszteli a Gmail androidos alkalmazásában azt a megoldást, amely végre véget vethet a bosszantó hírlevél-tengernek.

Van, hogy egy hírlevél hasznos, de ha naponta több tucat érkezik, annak kevesen örülnek. Ezen a helyzeten könnyíthet a Gmail mobilos (androidos) verzióban nyomokban már fellelhető újítás: segítségével a levelező az eddigieknél hatékonyabb módon tereli egy helyre a beérkező hírleveleket.

Az újdonságra utaló kódot megtaláló fejlesztő, AssembleDebug az X-en azt írta, rejtett beállításokkal tudta csak megjeleníteni a szolgáltatást, amit a bal felső sarokban található hamburger ikonra nyomva lehet majd megtalálni. Itt a Gmail számos opciója között feltűnik egy Manage Subscribtions nevű menüpont.

AssembleDebug on Twitter: “Two new options in Gmail app1. Manage Subscriptions – No idea what it’s about. Because tapping it opens an infinite loading screen.2. Report illegal content – In action bar of every email. It links to this page – https://t.co/m0v4DAgQx8Hidden behind flags.#Google #Gmail pic.twitter.com/hoK4B4VFIC / Twitter”

Two new options in Gmail app1. Manage Subscriptions – No idea what it’s about. Because tapping it opens an infinite loading screen.2. Report illegal content – In action bar of every email. It links to this page – https://t.co/m0v4DAgQx8Hidden behind flags.#Google #Gmail pic.twitter.com/hoK4B4VFIC

Az alkalmazás kódja szerint a szűrők az egy feladótól beérkezett levelek száma alapján fognak működni. Így elkülönülnek azok a levelet, amelyfélékből a feladó 10-nél kevesebbet, 10 és 20 között, valamint 20-nál többet küld negyedévente. (A rendszer vélhetően a levelek szerkezetét is vizsgálja majd valamilyen módn.) A leiratkozás innentől kezdve már egyszerű lesz, a cég logóját ugyanis meg fogja jeleníteni a Gmail a leiratkozás gomb mellett.

Az újdonság széles körben történő bevezetésének dátuma még nem ismert.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.