szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Látványos jelenetek, de ha balul sül el egy ilyen akció, akkor a sofőr azt csak magának köszönheti.

Dubajban egyetlen nap alatt egy egész évi csapadék hullott. Az arab ország 75 éve nem látott ennyi csapadékot. Mindent elöntött a víz, de az olyan elektromos modellek, mint a Tesla Model 3 és a Porsche Taycanok tulajdonosai megint kevésbé törődtek az eseményekkel.

Kétségtelen, hogy a hagyományos autók „mélyebb” vízben jobb, ha nem próbálkoznak, mert ha a víz bejut a szívócsőbe, könnyen tönkreteheti a motort, amiről már többször írtunk.

Ettől függetlenül persze az elektromos autóknak sem feltétlenül tesz jót, ha mély vízben gázolnak, de úgy tűnik, mindig vannak sofőrök, akik tesztelgetik autóikat. Egy videó például egy Model 3-as belsejéből mutatja az akciót, ahogy áthalad a vízen, amely, úgy tűnik, hogy szinte az egész kocsit beborítja. Dráma nélkül átjut a másik oldalra, és folytatja útját.

Ennek analógiájára találtak olyat is, aki egy Porsche Taycannal csinálta meg ugyanezt. És még ha a kocsi bírja is a vizet, ki tudja, mi van a beláthatatlan, víz alatti szakaszon. Ha a kocsi megsérül, akkor nem nagyon lesz kinek reklamálni.