eur:
390.84
usd:
365.41
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Nyitókép: Pixabay

Ez történik, ha a mesterséges intelligenciára bízzák egy romantikus film elkészítését

A TLCtv+ streamingszolgáltató kipróbálta, mire képes egy generatív képalkotó mesterséges intelligencia, ha kap egy kész forgatókönyvet. Az eredmény megosztó lett.

A Player.hu azt írja, a szolgáltató úgy fogalmaz sajtóközleményében, hogy a "Next Stop Paris" (Következő állomás: Párizs) című alkotás forgatókönyvét a cég tartalomért felelős vezetője, Chris Regina és egy senior kreatív, Daniel Smith írta, a szinkronmunkát pedig valódi színészekkel végeztették el.

A képi világot viszont teljes egészében mesterséges intelligencia alkotta.

A történtet női főszereplőjét az esküvőjén hagyja ott a vőlegénye, ám ő úgy dönt, hogy egyedül is elmegy a befizetett párizsi nászútra. Az oda tartó vonaton aztán megismerkedik egy titokzatos férfivel, akivel aztán együtt fedezik fel a fények városát.

Chris Regina elmondta, a Next Stop Paris című kisfilmre egy korai kísérletként tekintenek és arra bátorítják a kreatív alkotókat, hogy használják ki ennek az új technológiának a határtalan lehetőségeit. A szolgáltató szerint a nyáron a TLCtv+-on debütáló alkotás hatalmas előrelépés a romantikus történetmesélésben.

A film trailere felkerült a TLCtvplus YouTube-csatornára is, és bár a hozzászólások le vannak tiltva, három nap alatt közel százezren tekintették meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Elképesztő negatív áramár született Magyarországon, ami még komoly problémákhoz vezethet

Elképesztő negatív áramár született Magyarországon, ami még komoly problémákhoz vezethet

Minden idők második legalacsonyabb áramára alakult ki ma a magyar áramtőzsdén a holnapi munkaszüneti napra mínusz 108,16 euró/megawattórás szinten, ami a 6000 MW feletti beépített naperőmű kapacitás, a napsütéses idő és a munkaszüneti nap kombinációja mellett született. Ez, és az elmúlt napokban kialakult mínusz 40-60 euró körüli napközbeni árszintek még komoly következményekkel járhatnak a naperőmű piac egyes szereplői, illetve az ipari energiafogyasztók számára is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×