Hirdetés

Hamarosan sokkal gyorsabb lesz a Microsoft Store



|

Fontos frissítésen esik át a redmondiak alkalmazásboltja.

Hirdetés

A Windows beépített alkalmazásboltjaként szolgáló Microsoft Store meglehetősen nagy utat tett meg a 2012 októberi debütálása óta. Legutóbb a Windows 11 színre lépésével esett át egy jelentős ráncfelvarráson, ami korszerűbbé és átláthatóbbá tette a szolgáltatás felhasználói felületét, egy régi lemaradást pótolva pedig ősz óta végre azt is kiválaszthatjuk, hogy hova telepítjük az itt vásárolt játékokat.

Most pedig egy újabb nagy frissítés közeleg, amit ugyan az avatatlan szemeknek nehezebb lesz kiszúrniuk, de ha egyszer tudomást szerzünk róla, nehéz nem észrevenni.

Hirdetés

A Microsoft főprogramozója, Rudy Huyn és a vezető szoftvermérnök Sergio Pedri nemrég néhány videón mutatták meg az X felületén, hogy a Microsoft Store legújabb, 22403-as kiadása lényegesen javítja a teljesítményt, átlagosan 40%-kal gyorsabbá téve a termékoldalak betöltését és másfélszer gyorsabbá a vásárlásra szolgáló gomb megjelenését, miközben az indítási folyamatot is simábbra csiszolja.

Egy kommentelő kérdésére válaszolva Huyn azt is elárulta, hogy a vásárlás gomb és a termékoldalak esetében mélyreható változtatásokat eszközöltek a kódban, optimalizálva az alkalmazás teljesítményét, míg a simább indítás érdekében az elemek betöltésének sorrendjét piszkálták meg, úgy módosítva a felhasználói élményt, hogy gyorsabbnak tűnjön a folyamat.

A rossz hír, hogy a 22403-as Microsoft Store jelenleg csak a Windows Insider tesztprogram Canary és Dev csatornáin érhető el, Huyn ugyanakkor azt ígéri, hogy "hamarosan" sor kerül a frissítés nyilvános rajtjára, az új verzió pedig nemcsak a teljesítményt fogja felturbózni, de sok egyéb módosítást is tartalmaz majd.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.